• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home The Philharmonic Special Projects Tuesday Evening Season
Tuesday Evening Season

In intentia de a creste numarul melomanilor care sa se bucure si de concertele cameralele desfasurate sub sigla Filarmonicii GEORGE ENESCU din Bucuresti am imaginat o Stagiunea de marti seara. Principalul punct de pornire a fost succesul microstagiunii TeaM – proiect experimental initiat in anul 2006 de catre regizoarea Alice Barb in calitate de director artistic impreuna cu Cristina Bohaciu, din partea Filarmonicii GEORGE ENESCU, in calitate de coordonator de proiect – care a reusit sa se impuna si a ajuns la cel de al treilea an de existenta.

In iunie 2008, am anuntat ferm spectacolele de teatru si muzica in Sala mica a Ateneului Roman pina in mai 2009. In aceste luni insa, proiectul “ mic” TeaM a fost complet absorbit de catre proiectul “mare” Stagiunea de marti seara pe care Filarmonica doreste sa il promoveze in mod special.

Pentru reusita acestui proiect am realizat un parteneriat cu Fundatia “Prietenii muzicii”-Serafim Antropov, beneficiind astfel de seriozitatea si exigenta colegului nostru Marin Cazacu. Am cazut de acord asupra ideii ca la Filarmonica, in Sala mica, nu trebuie sa cinte toti cei care doresc acest lucru ci doar cei care pot cu adevarat sa faca cinste acestei scene si cei care au cu adevarat ceva de oferit publicului. Calitatea interpretarii este o componenta esentiala ce asigura succesul. Impreuna cu maestrul Marin Cazacu am alcatuit planul unei stagiuni camerale de concerte si spectacole ce aduce, in acest prim sezon 2008-2009 in prim plan violoncelul. Urmeaza ca, in. stagiunile viitoare, alte instrumente sa se bucure de o atentie speciala.

Am dorit, in principal, sa oferim spatiu de desfasurare formatiilor camerale de cvartet pentru care am rezervat in fiecare luna, cite o seara de marti.

Pentru ca o forma de succes de concert-spectacol este aparitia pe podium a maestrului alaturi de discipoli ne-am adresat si maestrului Ion Ivan Roncea care a inteles exact despre ce este vorba si a rezervat pentru harpa trei seri de recital in care cinta alaturi de elevele sale. Restul serilor ramase disponibile le-am impartit intre pian – o colaborare cu Liceul GEORGE ENESCU de unde am primit propuneri de la un alt profesionist de marca, prof. Gabriela Enasescu – si canto (solistii Corului Filarmonicii).

Fiecare recital sau spectacol are o scurta dar consistenta prezentare (interpreti si lucrari) de specialitate ceea ce confera proiectului si o nota educativa. Majoritatea acestor prezentari vor fi semnate de doi tineri muzicieni, Mihai Cojocaru si Gabriel Enasescu. Consideram acest sistem de microstagiuni deosebit de eficient in dirijarea treptata a optiunilor publicului catre diversitatea productiei camerale.

Toate recitalurile cuprinse in Stagiunea de marti seara sunt inregistrate si filmate si apoi retransmise de posturile Radio Romania Muzical si TVR Cultural.

Partener: Centrul European de cultura Sinaia, Fundatia “Prietenii muzicii”- Serafim Antropov
Parteneri media: TVR Cultural, Radio Romania Muzical