• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media
Press and media
Basarab Nicolescu în dialog cu Adrian Cioroianu la Ateneul Român

Afis_Basarab_Nicolescu

Read more...
 
Irina Sârbu – de 10 ani pe scenă

După recitalul Luiza Zan şi prezentarea clasei Mircea Tiberian din cadrul Universităţii Naţionale de Muzicaă Bucureşti, secţiunea jazz din cadrul Stagiunii de marţi seara 2012 - 2013 se încheie cu un recital Irina Sarbu Band programat în 2 aprilie. Evenimentul are o semnificaţie specială marcând festiv împlinirea a 10 ani de când tânăra cântăreaţa a urcat pentru prima oară pe scenă alături de pianistul Andrei Tudor, pe atunci, colegul ei de bancă la Liceul GEORGE ENESCU din Bucureşti. Reântalnirea celor doi muzicieni după un deceniu va fi desigur, emoţionantă.

Read more...
 
Max Bruch şi Johannes Brahms de duminică seara

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas împreuna cu pianista Viorela Ciucur. O duminică seara în care aveţi ocazia să ascultaţi câteva bijuterii muzicale ale romantismului german de la sfârşitul secolului XIX nu trebuie ratată. În program Max Bruch – Opt piese, op. 83 şi Johannes Brahms – Trio în la minor, op. 116.

Read more...
 
Pianistul Cristian Sandrin în "Stagiunea de marti seara"

Pianistul Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music, Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, fiind susținut de bursele ABRSM si Sainsbury Award. Este o datorie si o placere pentru organizatorii Stagiunii de marti seara sa il prezinte publicului bucurestean pe tanarul muzician intr-un recital Brahms- Chopin – Liszt definitoriu pentru momentul in care se afla evolutia sa artistica.

Read more...
 
Recital cameral Radu Dunca – Mihai Diaconescu (Cluj-Napoca)

Unul dintre principalele scopuri urmărite de proiectul Stagiunea de marţi seara este să prezinte publicului bucureştean tineri muzicieni de reală valoare din alte oraşe ale ţării. Surprizele au fost deosebit de intersante. Multe propuneri de recital au venit din partea membrilor Orchestrei Române de Tineret care este compusă din cei mai buni tineri muzicieni români. Aşa am ajuns să avem bucuria să-l prezentăm în recital pe violonistul Radu Dunca şi pe pianistul Mihai Diaconescu, doi instrumentişti formaţi la şcoala muzicală clujeană prezentându-se fiecare cu câte o fişă de interpret deosebit de interesantă şi de promiţătoare.

Read more...
 
Ateneul şi muzele lui de peste-un veac – spectacol aniversar

Filarmonica „George Enescu” organizează marţi, 12 martie, ora 18.30, cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la inaugurarea Ateneului Român, o nouă ediţie a evenimentului Confluenţa artelor. Pornind de la tema „Ateneul şi muzele lui de peste-un veac”, spectacolul aniversar, care marchează şi 30 de ani de existenţă a Confluenţei artelor, va fi prezentat de Cristina Vasiliu.

Read more...
 
Recital de muzică veche

Filarmonica „George Enescu” anunta un recital de muzica veche sustinut de ansamblul Flauto Dolce din Cluj Napoca in cadrul Stagiunii de marti seara.

Read more...
 
Confluenţa artelor: Ateneul Român - 125 de ani de la inaugurare

Filarmonica „George Enescu” anunţă o ediţie specială a spectacolului Confluenţa artelor pe care prof. univ. dr. Cristina Vasiliu o dedica marţi, 12 martie ora 18,30 împlinirii a 125 de ani de la inaugurarea Sălii Mari a Ateneului Român.

Read more...
 
Recital Szöcs Botond

Filarmonica „George Enescu” anunta duminica, 10 martie a.c. ora 19 recitalul tanarului pianist Szöcs Botond in Sala mica a Ateneului Român

Read more...
 
Recital cameral Anda Petrovici şi Marin Cazacu

Filarmonica „George Enescu” anunţă sâmbătă 9 martie un recital cameral cu totul special. Doi instrumentişti de certă reputaţie, violonista Anda Petrovici şi violoncelistul Marin Cazacu, au conceput un program interesant alcătuit din lucrări solo de Bach si Ysaye la care se adauga o partitura beethoveniana în care vioara si violoncelul vor sta alături. Ideea cuplării Partitei a III-a de Bach cu Sonata a II-a de Ysaye a pornit de la citatele Preludiului lui Bach, care se regăsesc în Obsesia lui Ysaye ne-a argumentat violonista Anda Petrovici optiunea pentru acest program. Iar realitatea că arareori, pe o scena de concert, o vioară si un violoncel apar împreună fără a avea o orchestră simfonică în spate – chiar dacă, în cazul de faţă este vorba de transctripţia unei lucrari scrise iniţial pentru clarinet şi fagot sau poate chiar de aceea – face această seară de muzică de cameră şi mai interesantă, şi mai atractivă. Mai adăugăm informaţia că cei doi muzicieni cântă pe instrumente de maestru, o vioară Gennaro Vinaccia (cca. 1770) şi un violoncel Lorenzo Ventapane (1820).

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 17