• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - Rec...
Comunicat de presă - Recital Ioana Delioran

Filarmonica "George Enescu" anunţă un nou recital din cadrul Stagiunii de marţi seara. Unul dintre scopurile pe care acest program si l-a propus este acela de a invita tineri muzicieni care studiază în străinătate să concerteze pe scena Sălii mici a Ateneului Român. Solista serii muzicale de marţi, 29 martie este pianista Ioana Delioran.

Program:

Ludwig van Beethoven
Sonata nr.23 , în fa minor, op. 57 "Appassionata"

Robert Schumann
Carnaval op.9

Claude Debussy
L'isle joyeuse

Coproducători: TVR Cultural, Radio România Muzical
Partener: Fundaţia "Prietenii muzicii - Serafim Antropov"

Ioana Delioran s-a născut în 18 noiembrie 1982 la Braşov. A început studiul pianului la Liceul de Artă din oraşul natal, continuând apoi la Liceul de Muzică "George Enescu" din Bucureşti.
La vârsta de 11 ani a participat la primul concurs unde a obţinut premiul I ("J.S.Bach", Cluj-Napoca). Au urmat numeroase alte premii la concursuri nationale si internationale.
La 17 ani a debutat ca solistă cu orchestra, alături de Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Ovidiu Bălan, interpretând Concertul pentru pian şi orchestră nr.9 KV 271 “Jeunehomme”, de W.A.Mozart. A concertat acompaniată si de alte orchestre din ţară (Braşov, Bacău, Iaşi etc.) şi în anul 2005 a debutat pe scena Sălii Radio din Bucureşti, alături de Orchestra “Philarmonia”, dirijată de Nicolae Iliescu. A susţinut recitaluri în Germania, Franţa, Grecia şi Japonia. A reprezentat Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la “Kyoto International Music Students Festival 2006” (Japonia).
În anul 2002 a înregistrat un CD la "Electrecord", cu lucrări de Listzt, Chopin si Enescu.
A participat la numeroase cursuri de maiestrie, sustinute de mari pianişti, precum Lazar Berman, Paul Badura-Skoda, Cyprien Katsaris, Ian Hobson, Vitali Berzon, Vitali Margulis.
Este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti, unde a studiat pianul cu profesorii Dana Borşan şi Şerban-Dimitrie Soreanu. A beneficiat de o bursă “Erasmus” în Germania, la Hochschule für Musik Stuttgart, sub îndrumarea profesoarei Shoshana Rudiakov. S-a perfecţiomat la Hochschule für Musik Freiburg (Germania), la clasa profesorului Vitali Berzon, iar în prezent urmează un master în muzică de cameră la Hochschule für Musik Saarbrücken (Germania).