• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - St...
Comunicat de presă - Stagiunea de marti seara

ALEXANDRU CADMIEL BOŢAC: “Probabil cea mai proeminenta speranta a unei mari personalitati artistice in devenire”

Unul dintre principalele scopuri ale proiectului Stagiunea de marti seara este promovarea tinerelor talente de autentica valoare si mari sperante de viitor. Pianistul ALEXANDRU CADMIEL BOŢAC vine din Sighetu-Marmaţiei. La 13 ani castiga Premiul Kiwanis intro competitie cu alti pianisti de pana la 20 ani . Din juriu au facut parte Dana Borsan , Viniciu Moroianu , Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu s.a. Dirijorul Cristian Badea care a asistat la concurs a observat ca acest tanar are multe calitati asemanatoare cu cele ale lui Dinu Lipatti . In decembrie 2010 - la 14 ani - ALEXANDRU CADMIEL BOŢAC obtine premiul 1 la Concursul national Dinu Lipatti , competitie unde a concurat cu cei mai buni tineri pianisti romani de pana la 19 ani .

“Probabil este cea mai proeminenta speranta si certitudine totodata a unei mari personalitati in devenire”. apreciaza violoncelisrtul si profesorul Marin Cazacu. 'Cred că Alexandru Cadmiel Boţac are toate calităţile pentru a face o carieră strălucitoare'
Miercuri, 9 Februarie 2011, ora 12.35

La începutul lunii februarie 2011, Cadmiel Alexandru Boţac, laureatul categoriei de vârstă 14 - 18 ani a Concursului Naţional de Pian din luna noiembrie 2010 din cadrul Zilelor Lipatti organizate de Radio România Muzical, a susţinut la invitaţia Excelenţei Sale, Ambasadorul Vlad Alexandrescu, un recital în Auditoriumul Conservatorului din Luxemburg.

Tânărul pianist a beneficiat şi de o lecţie cu unul dintre cei mai apreciaţi profesori de pian ai conservatorului luxemburghez, domnul Jean Muller care ne-a spus cateva cuvinte despre tanarul pianist roman.

Domnule Jean Muller, i-aţi oferit tânărului pianist Alexandru Cadmiel Boţac câteva importante şi utile sfaturi profesionale. Care sunt opusurile pe care le-aţi ascultat în interpretarea acestuia?
Avusesem deja plăcerea să-l ascult pe Cadmiel cu ocazia recitalului pe care l-a susţinut la Conservatorul de aici, din Luxemburg. A cântat atunci Beethoven, Chopin şi o lucrare a unui compozitor român, Silvestri, şi trebuie să spun că am fost foarte impresionat de talentul şi de maturitatea lui; nu are decât 14 ani, dar a fost capabil să susţină un întreg recital fără nici un fel de probleme, ceea ce este impresionant. Pentru ora de lucru am ales din repertoriul lui Cadmiel Sonata "Patetica"de Beethoven, pentru că este unul dintre compozitorii mei preferaţi şi m-am gândit că aş avea multe lucruri să-l învăţ în acest sens. Mi s-a părut că interpretarea lui a fost foarte clară, precisă, deşi mi-a făcut impresia că sonata de Beethoven ar fi putut avea mai multă amploare. Am încercat, deci, să-i transmit această idee, iar el a înţeles imediat.
Deci, din punctul dumneavoastră de vedere, tânărul pianist român are un viitor artistic?
Cred că are toate calităţile pentru a face o carieră strălucitoare. Sper, de altfel, că va reuşi acest lucru, în ciuda concurenţei numeroase. Cadmiel are un talent excepţional. Mai ales din punct de vedere muzical, pentru că există destui pianişti în zilele noastre care îşi mişcă doar degetele; mai are şi calitatea de a se asculta, ceea ce este rarisim. Ar trebui să-i acordăm tot sprijinul posibil.
Interviu realizat de Irina Cristina Vasilescu si preluatul de pe site-ul radio Romania Muzical

Recital de pian
Marti, 14 Iunie 2011, 19:00 - 21:00 Sala mica
ALEXANDRU CADMIEL BOŢAC - pian

Program:
Ludwig van Beethoven
Sonata nr. 8 , op. 13 , în do minor , ” Patetica"

Constantin Silvestri
Baccanale

Frédéric Chopin
Studiul op, 10, nr. 9
Studiul op. 25 , nr. 12
Valse Brillante , op. 34 , nr. 1, în la bemol major
Scherzo nr. 2, în si bemol minor

Coproducători: TVR Cultural, Radio România Muzical Partener: Fundaţia "Prietenii muzicii - Serafim Antropov"

Biroul de presă