• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Stagiunea de marţi seara
Stagiunea de marţi seara

Marti, 11 Octombrie 2011, 19:00 - 21:00
Sala mică
Stagiunea de marţi seara
Recital de pian MĂDĂLINA PAŞOL (Germania)
Anul Franz Liszt
Sonata În Si minor
Valses oubliée
Faust Vals (Concert-Parafrază din Opera "Faust" de Charles Gounod)

Coproducători: TVR Cultural, Radio România Muzical

Stagiunea de marţi seara este un proiect prin care Filarmonica George Enescu îşi propune să readucă în atenţia melomanilor muzica de cameră prin capodopere clasice, în principal dar şi alte genuri muzicale - muzică veche, jazz, teatru muzical - în interpretarea unor artişti tineri dar deja recunoscuţi în ţară şi străinătate. În demersul său, Filarmonica bucureşteană are doi coproducători, TVRCultural şi Radio Romania Muzical. Toate recitalurile sunt înregistrate şi apoi retransmise la televiziune şi la radio.

Mădălina Pașol este născută la București unde a terminat Liceul de Artă „G. Enescu” la clasa prof. Traiana Sabin și Alma Peter Apostoleanu. În anul 1994 a obtinut o bursa la Universitatea de Arte din Berlin (Universität de Künste Berlin) - Germania unde va studia la clasa de pian a prof. George Sava iar apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. În anul 2002 termina universitatea cu diploma de pianist concertist și obtine pentru Masteratul său bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög“ oferită de Senatul Cultural German.
Mădălina Pașol a obținut numeroase burse, premii și diplome la concursuri naționale şi internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Fundației evanghelice „von SchadSchen“, Bursa Universitătii de Arte din Berlin.
Madalina Pasol și-a perfecționat studiile la numeroase cursuri de măiestrie ale profesorilor: Karl Leygraff, György Sebök, Claude Frank, Wladimir Merdjanoff, Andryj Jasinski, Ludmila Popișteanu, Stela Drăgulin, Gühnter Ludwig.
În turneele sale Mădălina Pașol a concertat ca solistă și menbru în formații camerale împreuna cu soliști și artiști de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann la Filarmonica in Berlin, Jakov Kreyzberg și Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universității de arte din Berlin. Împreuna cu balerinul de renume mondial Gregor Seyffert, Mădălina Pașol a efectuat turnee în Elveția, Germania, Suedia și Polonia cu piesa de mare succes „Clovnul Domnului“ care vorbeşte despre balerinul Waslaw Nijinky. În Romania, pianista a concertat cu Filarmonicile din Arad, Constanța, Ploiești, Craiova, Târgu-Mureș, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Romane împreuna cu dirijorii Cristian Brâncusi, Ludovic Bacs, Paul Popescu, Iosif Conta, Robert Houlihan. Pianista a inregistrat și filmat pentru Radio și Televiziunea Româna, Deutschland Radio, Japan Television Productions.
Madalina Pașol a efectuat concerte și recitalur în Germania, Suedia, Franța, Italia, Polonia, Estonia, Romania, Japonia.