• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert de muzica veche
Concert de muzica veche

Astazi la Sala mică a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marţi seară, un concert cu totul special de muzica italiană din secolul al XVI-lea în interpretarea sopranei Judith Andrejszki şi a lautistului Caius Hera.

Stagiunea de marţi seara
Marţi, 14 Februarie 2012, 19:00 - 21:00
Sala mică
Recital de muzică veche
SECTIO AUREA
Muzică italiană din secolul XVI

JUDIT ANDREJSZKI – soprană, virginal şi percuţie
CAIUS HERA – laută renascentistă, vihuelă şi chitară barocă

Program:
Giovanni Maria da Crema - Recercar 6
Franciscus Bossinensis – Non val aqua
Marco Dall’ Aquila - Recercar 33
Franciscus Bossinensis – Voi che passate qui
Joan Ambrosio Dalza - Recercar 1
Franciscus Bossinensis – Deh si deh no, Non e tempo d’aspetare
Joan Ambrosio Dalza - Poiche volse la mia stella
Francesco da Milano – Ricercar, Canon, Fantasia, Ricercar 1, Spagna
Fabritio Caroso - Suita
Fillipo Azzaiolo – Chi passa
Antonio Valente - Lo ballo dell’intorcia
Fillipo Azzaiolo – Quando la sera
Cesare Negri - Suita Baldasare
Donato – Chi la galiarda
Giovanni Pierluigi da Palestrina – Vestiva I coli
Giovanni Giacomo Gastoldi – L’inamorato

Coproducător: Radio România Muzical

 

Caius Hera a studiat chitara clasica în cadrul facultatii de muzica din Timisoara unde a descoperit treptat repertorii mai putin abordate de catre muzicienii moderni, aceste repertorii fiind constituite din piese apartinând unor epoci de mult apuse: Evul Mediu, Renasterea si Barocul muzical. Sustinerea unor recitaluri în diferite orase din Romania, precum si participarea la unele concerte de muzica veche, lau îndemnat pe Caius Hera sa abordeze repertoriul muzicii vechi dintr-o perspective istorica si autentica. A fost membru al formatiei Nota Bene din Strasbourg cu care a sustinut diferite concerte in Alsacia, Elvetia si România. Activitatea de lautist în Nota Bene, a culminat cu un turneu în România în diferite orase: Timisoara, Arad, Radna, Carei, Brasov, Cluj, Târgu Mures, Oravita, Hunedoara. A fost membru al formatiei camerale: Camerata Strumentale Timisoara, sub conducerea maestrului Enrico Cannata. A participat la cursuri de maiestrie sustinute de Hopkinson Smith, Paul O`Dette, Toyohiko Satoh, Anthony Rooley, Peter Croton, Nigel North, Doc Rossi, Crawford Young etc. A sustinut concerte de lauta solo în diferite orase din Romania precum si în cadrul unor festivaluri cum ar fi: prima editie a Festivalului de muzica veche din Arad, Festivalul Constantin Silvestri din Târgu Mures, Festivalul de Arta Medievala din Sibiu, Festivalul de Arta Medievala din Medias. In august 2010 sustine un recital si o conferinta la Castelul Corvinilor din Timisoara pe tema: Lauta din cele mai vechi timpuri pana in secolul XX, in noiembrie 2010 este fondator al ansamblului Harmoniis cu care sustine diferite concerte de muzica baroca. In mai 2011 colaboreaza la realizarea oratoriului Semele de G.F.Handel sub bagheta lui Pal Nemeth dirijorul ansamblului de mare renume: Savaria Baroque Orchestra, concert sustinut la MUPA (Palaca of Arts in Budapest). In august 2011 participa la primul festival de lauta din Romania care s-a desfasurat la Tg. Neamt in Cetatea Neamtului. Incepand cu luna noiembrie 2011 Caius Hera a inceput o fructuoasa colaborare cu Marta Sebestyen care s-a cristalizat in aparitia unui CD cu muzica pentru Craciun.

Judit Andrejszki soprana (Budapesta) s-a specializat pe interpretarea muzicii vechi la cele mai renumite scoli de profil din Polonia si a participat la diverse cursuri de maiestrie în întreaga Europa. În prezent Judit Andrejszki sutine cursuri de maiestrie în interpretarea muzicii vechi în cadrul mai multor festivaluri muzicale de renume. Ea este membra a doua ansambluri muzicale de o calitate extraordinara. Primul ansamblu MUSICA PROFANA este foarte celebru în Ungaria, iar cel de-al doilea CORVINA CONSORT est de asemenea foarte cunoscut nu doar în granitele Ungariei ci si peste hotare. Alaturi de aceste doua ansambluri Judit Andrejszki a sustinut numeroase recitaluri în a caror programe a fost inclusa muzica medievala, renascentista si baroca. Alaturi de calitatiile sale de interpreta vocala, Judit Andrejszki exceleaza si în interpretarea la diferite tipuri de clavecine, instrumente pe care a interpretat un numar impresionant de lucrari din diferite epoci ale muzicii instrumentale si instrumental vocale. In present colaboreaza cu mai multe personalitati din domeniul muzicii vechi dar si al folclorului: Marta Sebestyen si Katalin Szvorak. O alta latura a personalitatii artistice a Juditei Andrejszki este participarea ca profesoara in diferite scoli de vara (specializate pe muzica veche) la Miercurea Ciuc sau in Gyor unde este invitata in mod systematic in fiecare an pregatind tinere talente in arta cantului baroc. Pana in momentul de fata Judit Andrejszki a sustinut diverse concerte in aproape toate tarile europene dar si in afara Euro