• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Canţonete şi duete pe s...
Canţonete şi duete pe scena Ateneului Român

Filarmonica “George Enescu” anunta un nou concert sustinut corul academic al institutiei.

Marţi, 24 aprilie 2012, ora 19, Ateneul Roman
CANŢONETE ŞI DUETE
Corul Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: IOSIF ION PRUNNER

Program:
Pietro Mascagni
Corul ţăranilor din opera Cavaleria Rusticana

Salvator Anton
A la luz de la Luna
Solişti ELENA RĂDUŢ SELIŞTE, CONSTANTIN RUDOLF COCRIŞ

Jacques Offenbach
Barcarola din Povestirile lui Hoffmann
Soliste CRISTINA VOICEA, ANDREIA PETREA

De Meglio
Santa Lucia
Solist OCTAVIAN DOBROTĂ

Jose Padilla
El Relicario
Solistă NELI NICULAE

Wolfgang Amadeus Mozart
Duet La ci darem la mano din Don Giovanni
Solişti HARICLEEA MARICA, RĂZVAN GEORGESCU

Wolfgang Amadeus Mozart
Duet Sull'aria...che soave zeffiretto din opera Nunta lui Figaro
Soliste CLEOPATRA DAVID, LAURA CHERA

Denza
Funiculi funicula

Solist ADRIAN DUMITRU

Di Chiara
La Spagnola
Solistă GEANINA MUNTEANU

Piotr Ilici Ceaikovski
Duetul Liza - Polina din opera Dama de Pică
Soliste IULIA ARTAMANOV, ALEXANDRA ANDREI

Giuseppe Verdi
Aria vălului din opera Don Carlo
Soliste ŞTEFANIA BOLOŞ, CRISTINA VOICEA

Buzzi–Peccia
Lolita
Solistă IULIA ARTAMANOV

De Curtis
Torna a Surriento
Solist ADRIAN DUMITRU

Jose Serrano
Te quiero
Solistă IULIA ARTAMANOV

Giacomo Puccini
Duet din actul I din opera Boema
Solişti MĂDĂLINA STAN, ADRIAN DUMITRU

Giacomo Puccini
Duet din opera Madama Butterfly
Solişti LAVINIA MAMOT, IONUŢ POPESCU

Pietro Mascagni
Imnul Soarelui din opera Iris
La pian RALUCA OUATU

Corul Filarmonicii "George Enescu" reprezinta, de mai bine de o jumatate de secol, al doilea pol muzical de anvergura al institutiei muzicale bucurestene.
In 1950, cand a fost infiintat Corul, se simtea nevoia stringenta a unei recuperari. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale si, cel putin cantitativ, a detinut suprematia chiar si in perioada aparitiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Pana la mijlocul secolului trecut insa, lucrari de mare repertoriu vocal-simfonic nu fusesera decat sporadic reprezentate in viata muzicala romaneasca, de coruri private sau grupuri formate ad-hoc din profesionisti si amatori, care nu se ridicau intotdeauna la nivelul Orchestrei Filarmonicii.
Odata cu aparitia Corului de Stat a avut loc o adevarata transformare a perceptiei publicului asupra muzicii clasice. Printr-o activitate neobosita si variata - in oratorii, misse, motete, concerte a capella - ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, si pana la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane. Asemenea colegilor instrumentisti, membrii Corului ies adesea in prim-plan, preluand cu succes stimele soliste sau aparand in recitaluri de arii si lieduri. Astfel se intretine un spirit de concurenta si de permanenta verificare a standardului artistic al fiecarui membru in parte. Pe de alta parte, selectia stricta a membrilor Corului si colaborarea cu dirijori consacrati - Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal - contribuie in egala masura la pastrarea nivelului profesional si situarea sa in vecinatatea standardelor impuse de Orchestra Simfonica.
Rezultatul muzical rasfata de fiecare data asteptarile publicului obisnuit la Filarmonica cu concerte de exceptie: cand cele doua ansambluri canta impreuna, parca abia atunci acustica formidabila a Ateneului prinde viata, amplificand si rotunjind sonoritati stralucitoare, vaste, pe cat de coplesitoare, pe atat de entuziasmante. In astfel de momente se poate vorbi de ceea ce se numeste un "spectacol total".
Incepand cu 1990, Corul Filarmonicii "George Enescu" a luat parte la manifestari extraordinare in viata muzicala din Romania. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea sa colaboreze in 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar in 1998 a realizat impreuna cu Orchestre Nationale de France si Lawrence Foster o varianta de concert a operei Oedipe de George Enescu, in cadrul Festivalului International omonim.
Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul si pianistul Iosif Ion Prunner, membru si continuator al unei familii renumite de muzicieni si oameni de cultura din Romania. Acesta incurajeaza atat explorarea continua a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cat si prezentarea de recitaluri de lied, sustinute de membri ai Corului si acompaniate la pian, nu de putine ori, de dirijorul insusi.
Intrat de multi ani in circuitul european, Corul Filarmonicii realizeaza regulat turnee internationale, remarcandu-se in sali de concert din Spania, Franta, Italia, Bulgaria si Grecia.

Nascut la Bucuresti intr-o familie de muzicieni si veche traditie culturala, Iosif Ion Prunner a urmat Liceul de muzica „Dinu Lipatti“ si Universitatea de Muzica din Bucuresti. A studiat pianul si dirijatul cu Zoe Popescu, Ana Pitis, Maria Fotino, Constantin Bugeanu si Sergiu Comissiona.
Dupa absolvire, a fost angajat la Filarmonica „George Enescu“ unde, in anul 1997, maestrul Cristian Mandeal i-a incredintat conducerea Corului Filarmonicii. De asemenea, a fost solicitat sa dirijeze concerte sustinute de Orchestra simfonica si Orchestra de camera ale Filarmonicii.
In Romania a colaborat cu principalele orchestre din tara, Orchestra Nationala Radio si Orchestra de camera Radio. A fost invitat sa sustina spectacole la Opera Nationala Romana. A sustinut concerte in importante centre muzicale din Europa si asia (Germania, spania, Franta, italia, Japonia, Rusia, Grecia, Ungaria, Elvetia, Bulgaria, Coreea etc.) si a luat parte la importante festivaluri din Romania, Cehoslovacia, Italia etc. A colaborat cu personalitati si orchestre de prestigiu, dintre care mentionam: Cristian Mandeal, Sergiu Comissiona, Lawrence Craig, Valentin Gheorghiu, Ludovic Spiess, Eugenia Moldoveanu, Michel Plasson, Krzysztof Penderecki, Ion Marin, Adrian Eröd, Neil Stuart, Tatiana Serjan, Dolora Zajick, Carlo Colombara etc. si orchestre precum Orchestra Nationala a Frantei, Filarmonica din München, Filarmonica „Arturo Toscanini“, Orchestra Festivalului din Varsovia, Orchestra Philharmonia din Londra, Orchestra Nationala a Cataluniei, Filarmonica din Ostrava, Orchestra Capitole Toulouse. In decembrie 2007 a fost invitat, alaturi de Orchestra Capitole Toulouse, Corul Orfeu - San Sebastian si o distributie cuprinzand artisti renumiti, sa prezinte o productie cu Recviemul de Verdi la San Sebastian, Toulouse si Paris - Sala Pleyel.
In 1991 a infiintat Fundatia si Orchestra de camera „Constantin silvestri“, iar in 1996 a fost directorul Concursului international de dirijat cu acelasi nume. Din 1997, preluand traditia Filarmonicii „George Enescu“ de a sprijini orchestra semiprofesionista a medicilor din Bucuresti, conduce activitatea acesteia. In 2003 i s-a conferit pentru intreaga activitate Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler. Activitatea sa a fost remarcata de cronicarii si presa de specialitate:
Mare admiratie pentru marele talent
Tobias Picker, cronicar si compozitor (SUA)
In Parsifal, Orchestra Filarmonicii 'George Enescu', intr-o concentrare de zile mari, a instaurat sub bagheta lui i. i. Prunner acea stare de seninatate hieratica de o rara inaltime spirituala... De remarcat acuratetea si amploarea sonoritatii.
Actualitatea muzicala, Bucuresti
A fost o placere de a va intalni si de a avea posibilitatea sa colaboram. Felicitari si multe multumiri pentru remarcabila contributie adusa.
Sergiu Comissiona
Sef de orchestra stralucit ... Cu o profunda intuitie muzicala ce a incantat auditoriul.
Jean Ranyer - Nantes Presse Océan (Franta)
Concertul, deosebit, a fost urmat de aplauze frenetice.
Gazzetta di Mantova
A dovedit un simt deosebit al limbajului simfonic.
Grigore Constantinescu, Romania libera