• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert cameral - Dan Cav...
Concert cameral - Dan Cavassi

Filarmonica “George Enescu” anunţă un nou concert cameral cu un program deosebit de atractiv: Dan Cavassi prim-violoncelistul Filarmonicii bucurestene şi pianista Viorela Ciucur propun versiuni de referinţă ale unor capodopere semnate Ludwig van Beethoven, Robert Schumann şi George Enescu.

 

Recital cameral
Sâmbătă, 02 Iunie 2012, 19:00 - 21:00 Ateneul Român, Sala mare

DAN CAVASSI - violoncel
VIORELA CIUCUR - pian

Program:
Ludwig van Beethoven

Sonata nr. 4 pentru violoncel şi pian
Robert Schumann
Fantasiestücke
George Enescu
Sonata nr. 2 pentru violoncel şi pian

Dan Cavassi s-a născut la Bucureşti ca fiu al dirijorului şi compozitorului Liviu Cavassi, fiind din partea tatălui a patra generaţie de muzicieni. După absolvirea Liceului de Muzică "George Enescu" la clasa profesorilor Paul Ochialbi şi George Cocea, intră în clasa prof George larosevici la Academia de Muzică bucureşteană. După încheierea studiilor lucrează la Paris cu Antonio Janigro, apoi la Geneva cu Pierre Fournier. Din 1984 este prim-violoncelist la Filarmonica "George Enescu", unde activează şi în prezent.
Este membru permanent al prestigiosului cvartet "Muzica". Formaţia concertează în toată lumea, participând la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle, Belgrad, Edinburg, Cracovia, Bruxelles s.a.
În 1980 Dan Cavassi pune bazele cvartetului "Pro Muzica", recunoscut imediat prin obţinerea mai multor premii naţionale şi internaţionale. Apare frecvent şi ca solist în recitaluri cu pian, în diverse formaţii camerale sau împreună cu orchestrele bucureştene (Filarmonica "George Enescu", Orchestra de Cameră Radio), precum şi cu orchestrele filarmonice din alte oraşe ale tării (Bacău, Sibiu, Ploieşti ş.a.).
Activitatea sa artistică se completează cu apariţii pe CD-uri şi frecvente înregistrări la televiziune şi radio: printre altele, realizează în studiourile Radiodifuziunii Române împreună cu pianistul Cristian Petrescu o apreciată versiune a celor două "Sonate pentru pian şi violoncel" de Johannes B.rahms. Alături de muzica clasică, Dan Cavassi interpretează în mod curent muzică modernă şi contemporană, colaborând în calitate de solist cu prestigioase formaţii şi orchestre din străinătate - precum Opera din Bonn,"Neues Theater fur Musik"- Bonn, "Festival Ensemble"- Heidelberg, "profectio iniţiative"- Freiburg, ansamblul "Phoenix"-Basel, "ensemble fur neue musik" Zurich etc, împreună cu care a realizat şi înregistrări pentru radio şi CD. Este membru fondator al ansamblului "devotioModema"(2005).
Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu pune bazele trioului "pro musica" în 2010.

Vlorela Ciucur este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi Doctor în Muzicologie (din 2000). În prezent este conferenţiar universitar la UNMB, catedra de acompaniament; în paralel activează ca profesor asociat la Universitatea din Craiova şi la Universitatea Fairleigh Dickinson din New Jersey, SUA. Activitatea sa artistică însumează peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră (la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă etc.), şi peste 100 de concerte cu orchestra în Bucureşti şi în multe oraşe din ţară.
Este membră a trio-ului "ClavioArte" (alături de Liviu Ailincăi - vioară şi Eugen-Bogdan Popa - violoncel). Viorela Ciucur are în palmares numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale. Totodată, desfăşoară o susţinută activitate ca pianist acompaniator, în recitaluri sau competiţii, dintre care se detaşează Concursul internaţional "George Enescu", ediţia 2003 şi ediţia 2011. A participat la mai multe festivaluri internaţionale, precum "Zilele europene ale muzicii" (Chişinău), "Rencontres autour de la mélodie française" (Toulouse) ş.a. A realizat turnee în Germania, Franţa , Italia, Anglia, Belgia, Olanda, Austria, Bulgaria, Moldova, Grecia, precum şi pe continentul nord-american, în SUA şi Canada. Apare în emisiuni TV şi de radio, atât în ţară, cât şi în străinătate, realizând şi înregistrări speciale la Radio România, Radio Moldova, Sudwestfunk Baden-Baden (Germania) si apariţii discografice (un CD-portret cu lucrări pentru pian la Editura Casa Radio, s.a.). Viorela Ciucur a atras atenţia şi prin activitatea sa de cercetare muzicologică prin cele patru cărţi publicate şi numeroase comunicări la conferinţe şi congrese internaţionale de specialitate. Printre cele mai recente realizări se remarcă recitalurile din cadrul Anului Internaţional Frédéric Chopin 2010, organizate în colaborare cu Institutul Cultural Polonez, precum şi recitalul de pian susţinut în noiembrie 2011 la Ambasada României din Washington.