• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Succesul Trio-ului PRO AR...
Succesul Trio-ului PRO ARTE în Germania

Sâmbătă, 22 septembrie, pe scena Sălii Imperiale (Kaisersaal) a celebrului centru cultural reprezentat de Abația din Ottobeuren, membrii Trio-ului Pro Arte - violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu și pianistul Nicolae Licareţ - au susținut un concert cameral cu un program alcătuit din lucrări de Haydn - Trio în La major, Hoboken XV:18, Mozart – Trio nr. 7, în Mi bemol major, KV 498, Enescu ‒ Sérénade lointaine şi Beethoven – Trio op. 1 nr. 2, în Sol major. Succesul de public și de presă a fost imens, dovadă fiind cronica pe care o facem cunoscută cu mîndrie în rîndurile următoare.

TRIO-ul PRO ARTE strălucește la întîlnirea germano-română de la Ottobeuren

Superbă muzică de cameră

Prietenii muzicii de cameră au venit să asiste la un excelent concert în „Kaisersaal”, în cadrul întâlnirii germano-române de la Ottobeuren. Renumitul Trio Pro Arte a prezentat un program variat, de la Haydn și Mozart pînă la Enescu și Beethoven.

Cei trei artiști ― la vioară Anda Petrovici, la violoncel Marin Cazacu și la pian Nicolae Licareț, care este și director artistic al Filarmonicii „George Enescu” ― provin din România și s-au făcut cunoscuţi de mult timp în întreaga lume. Pe cît de modești, pe atît de experimentați din punct de vedere profesional, muzicienii au creat încîntare pe scena minunatei Săli Imperiale. O privire peste umăr abia percepută a violonistei Anda Petrovici, extrem de concentrată, spre pianistul Nicolae Licareț, apoi spre cellistul Marin Cazacu, o intrare exactă și o floare a muzicii camerale, minunat accentuată, cu numeroase fațete, s-a deschis în fața ascultătorilor.
Un Haydn magistral, prezentat cu superbă lejeritate. Exuberanţei colorate a Andei Petrovici, violoncelul lui Marin Cazacu i-a răspuns minunat de blînd și dinamic ― la toate acestea adăugîndu-se și pianul lui Nicolae Licareț, arcuit și elastic. Fiecare nuanță era perfectă. Încordarea publicului a fost atît de mare, încît în pauze s-ar fi putut auzi zgomotul făcut de căderea unui ac cu gămălie în sala ahiplină. La Mozart, Cazacu a arătat că dispune pe violoncelul său și de alte culori, mai puternice și mai contrastante.

Precizie de ceasornic

Trio-ul funcționează ca un ceasornic, precis, exact, și nu ezită să găsească granițele fiecărei compoziții.
A fost impresionant. Și cine a reușit ca, în această perfecțiune, să se dedea pe de-a-ntregul compozițiilor respective și să le simtă interpretarea, acela a putut să crească sufletește și, ca ascultător, să atingă și să trăiască o revelație muzicală.

(all-in.de - das allgau online
Ottobeuren, 27.09.2012 Daniel Theuring)

Următorul concert cameral al Trio-ului PRO ARTE este programat pentru duminică, 28 octombrie, la ora 19, în Sala mare a Ateneului român. În program: lucrări de Haydn, Mozart, Schubert, Beethoven.