• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert cameral
Concert cameral

La sfarsit de saptamana Filarmonica „George Enescu” propune un concert cameral care alatura pe afis trei nume de mari compozitori romantici: Robert Schumann, Johannes Brahms si Antonin Dvorak.

Recital cameral
Duminica, 21 Octombrie 2012, 19:00 - 21:00, Sala mica
OANA SPÂNU-VIŞENESCU - vioară
MANUELA GIOSA - pian

Program:
Robert Schumann
Fantasiestuecke
Johannes Brahms
Sonata op. 120, nr. 2
Antonin Dvorak
Patru piese romantice

OANA SPÂNU-VIŞENESCU s-a născut în 1969; în 1994 a absolvit secţia de vioară clasa prof. Daniel Podlovschi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, urmând apoi un an de studii aprofundate. În activitatea violonistei se înscriu participări la cursuri de vară, obţinerea unor premii naţionale - concursul „Mihail Jora“ - şi internaţionale - Stresa, Isola din Capri (Italia). Din 1994 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşţi, în prezent fiind lector la catedra de muzică de cameră. Între 2000 şi 2002 a urmat un stagiu de perfecţionare la Conservatorul din Neűchâtel (Elveţia) la clasa profesoarei Denitsa Kazakova. În paralel a urmat un curs de violă cu prof. Jan Dobrzlewski. În calitate de violistă este membră a cvartetului „Arioso“. Are numeroase apariţii în concert şi în recital, atât în ţară, cât şi peste hotare şi are imprimări la radio, tv şi pe CD.

MANUELA GIOSA s-a născut în 1967 şi a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti cu profesoara Liudmila Popişteanu. Între 1988 şi 1993, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a studiat pianul la clasa profesorului Gabriel Amiraş, muzica de cameră cu profesorul Şerban Soreanu şi acompaniamentul cu profesoara Suzana Szörenyi. Pianista a obţinut Premiul III la concursul internaţional de la Catanzaro (1985) şi a fost finalistă la concursul „Vittorio Gui” (Italia,1991); în 1997 a obţinut Premiul II la concursul de muzică de cameră „Orpheus” de la Anvers. A urmat cursuri de perfecţionare sub îndrumarea pianiştilor Dmitri Bashkirov (Spania, 1991) şi Miguel Angel Estrella, Angela Tosheva şi Eric le Sage (Franţa, 1996). În ţară a susţinut recitaluri şi a colaborat cu orchestrele simfonice naţionale. În străinătate a susţinut recitaluri în Italia, Austria, Belgia, Germania. Manuela Giosa a realizat înregistrări solo şi de muzică de cameră la Radio România şi la TVR. În prezent este lector universitar doctor la catedra de muzică de cameră a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.