• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Recital vocal instrumenta...
Recital vocal instrumental de muzica veche

De multe stagiuni, Studioul de muzica veche isi incânta publicul cu pagini muzicale bine cunoscute si recunoscute dar si cu partituri rar cântate, a caror auditie se dovedeste deosebit de interesanta. Nu in ultimul rând, apreciem preocuparea celor trei muzicieni, Georgeta Stoleriu, Anca Iarosevici si Verona Maier pentru muzica româneasca veche si moderna, iar aici trebuie evidentata strânsa si lunga legatura dintre Studioul de muzica veche si compozitoarea Felicia Donceanu.

Studioul de muzică veche
Marti, 20 Noiembrie 2012, 19:00 - 21:00 Sala mare, Ateneul Româ
GEORGETA STOLERIU - soprană
ANCA IAROSEVICI – viola da gamba discant şi tenor
VERONA MAIER – clavecin

Program:
Georg Friedrich Handel
Cantata Airs francais
Johann Sebastian Bach
Sonata în sol major, BWF 1027

Suită scoţiană (sec. XVI-XVII)
The Scot's Marche
Joy to the Person of My Love
To the Banks Helicon
Come children dere...
Scotch Cap
In a Garden So Green

Felicia Donceanu
Una volta alla corte del principe (operă de cameră pentru soprană, viola da gamba, clavecin şi percuţie pe texte de Matteo Maria Boiardo, Angelo Poliziano, Ludovico Ariosto şi Petru Cercel) p.a.a.

STUDIOUL DE MUZICă VECHE a fost fondat în 1990. Este format din patru muzicieni cu o activitate artistică individuală remarcabilă, care au dorit să aducă în actualitate muzica veche, redată pe instrumente originale. Repertoriul formației include muzică din perioada medievală, renascentistă și a barocului, în aranjamente și transcripții, dar și lucrări contemporane compuse de autori români special pentru formație. A întreprins turnee în Germania, Austria, Spania, Franța, Grecia, Slovacia, Ungaria, Portugalia, SUA. Ansamblul a participat la festivaluri internaționale ca „George Enescu”, Santander și Palencia (Spania) și are numeroase înregistrări pe disc. Cântă pe instrumente germane sau confecționate în țară.

Soprana GEORGETA STOLERIU, cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București, are o bogată activitate concertistică. S-a perfecționat la Weimar și este laureată a concursului Bach (Leipzig). A colaborat cu orchestre din țară și din Europa și a înregistrat peste 3000 de minute la Radio România, pe disc și la TVR. În ansamblu susține partea vocală, pe cea de percuție și lăută.

Violoncelista ANCA IAROSEVICI s-a perfecționat la Bayreuth și s-a dedicat începând cu 1974 studiului violei da gamba. Din 1980 susține o bogată activitate artistică în diferite formații. În ansamblu cântă la viola da gamba sopran, alto, tenor.

Pianista VERONA MAIER s-a perfecționat la Nisa. Din 1987 cântă și la clavecin și a efectuat turnee în Italia, Elveția, Franța, Grecia, Ungaria, Germania etc. Are înregistrări radiofonice și discografice. Este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București.