• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Recital vocal dedicat Zil...
Recital vocal dedicat Zilei Culturii Române

Stagiunea de marti seara este un proiect ce a ajuns deja la a patra stagiune. Ne-am propus sa readucem in atentia publicului meloman repertoriul cameral in interpretari de referinta semnate de tineri muzicieni care au fost deja confirmati valoric atat in tara cat si in strainatate. I-am ales dintre tinerii plecati la studii in strainatate, dintre cei care au obtinut deja premii internationale dar nu i-am ocolit nici pe cei care si-au inceput promitator cariera la academiile de muzica din tara. Ne-am bucurat mult ca, in acest an, ziua de 15 a cazut intr-o zi de marti astfel incat, fara efort, sa putem pune simbolic nu numai acest concert ci intreg proiectul sub semnul omagiului culturii romane in general si al scolii muzicale romanesti in special.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 15 Ianuarie 2013, 19:00 - 20:00, Ateneul Roman/Sala mica
Recital vocal dedicat Zilei Culturii Române
IULIANA DIMA - soprană
OANA NEAGOE - soprană
ALEXANDRA TĂRNICERU - soprană
ANDREI PLEŞCA – tenor
La pian: INNA ONCESCU

Program:
Cu gândul la Eminescu
Felicia Donceanu - Rugăciune
Nicolae Bretan - Stelele-n cer
Doru Popovici - Dintre sute de catarge

Georg Friedrich Händel - Messiah - Every valley sall be exalted
Ludwig van Beethoven - Fidelio - O wär ich schon mit dir vereint
Georges Bizet - Carmen - Je dis que rien ne mépouvante
Edouard Lalo - Le Roy d’Ys - Vainement, ma bien-aimée
Mihail Glinka - Ivan Susanin - Romanţa Antonidei
Modest Musorgski - Gopak
Giuseppe Verdi - La Traviata - Parigi, o cara (duet)
Francesco Cilea - L’Arlesiana - È la solita storia del pastore
Giacomo Puccini - La Rondine - Chi il bel sogno
Andrew Lloyd Webber - Pie Jesu (duet)
George Grigoriu - Muzica

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Soprana Alexandra Mihaela Tărniceru a început să studieze canto la Piatra-Neamţ cu profesoara Elena Botez şi apoi a urmat cursurile UNMB, pe care le-a absolvit la clasa Lector univ. dr. Claudia Codreanu. In prezent este studenta la Master la aceeaşi clasă. Ea deţine un palmares impresionant pentru vârsta sa, 15 premii la concursuri naţionale şi internaţionale: Premiul Special al Filarmonicii din Sibiu - Concursul Internaţional de Canto VOX ARTIS (2012), Premiul I - Festivalul şi Concursul Naţional de Interpretare a Liedului “Ionel Perlea” (2011), Premiul III - Concursul National de Interpretare “Victor Giuleanu” (2011), Premiul I - Concursul Naţional de Interpretare "Mihail Jora" (2010), Premiul III şi Premiul Special din partea Uniunii Criticilor Muzicali - Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală "Paul Constantinescu" (2009). Alexandra Mihaela Tărniceru a urmat cursuri de măiestrie cu Roseymary Hardy, Timothy Bentch, Marina Krilovici şi Mariana Nicolesco. Ea a suţinut numeroase concerte si recitaluri, repertoriul său cuprinzând roluri de operă, lucrări vocal-simfonice şi lieduri.

Iuliana Dima - soprană, originară din Adjud, a urmat cursurile de canto ale Liceului de Artă Dinu Lipatti din Bucuresti la recomandarea distinsei soprane Angela Gheorghiu, iar în prezent este studentă în anul I Master la UNMB, clasa prof. Claudia Codreanu. Din 2004 şi până în prezent a fost prezentă pe scenele bucureştene în numeroase recitaluri şi spectacole de operă (Suzanna - Nunta lui Figaro, Zerlina – Cosi fan tutte de Mozart), iar în cadrul concursurilor naţionale de specialitate, datorită vocii sale calde şi elegant conduse, a fost răsplătită cu numeroase premii.

Soprana Oana Neagoe a absolvit Liceul de Artă “Marin Sorescu”, din Craiova, secţia Canto clasic (2009) şi apoi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa Lector Univ. Dr. Claudia Codreanu, unde studiază şi în prezent. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte la Muzeul Naţional “G. Enescu”, Palatul Şuţu, Sala Dalles, Casa Universitarilor, Centrul Cultural Ungar, Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” - Râmnicu Vâlcea, Teatrul Naţional “Marin Sorescu” - Craiova, Ambasada Română - Armenia. Timbrul său special şi expresivitatea interpretării au convins juriul să îi ofere Premiul “ Mihaela Agachi” la Festivalul şi Concursul Naţional de Interpretare a Liedului “Ionel Perlea”, Slobozia (mai 2012).

Andrei Pleşca - tenor, a studiat canto la Iaşi sub îndrumarea profesorilor Visarion Huţu, Adriana Severin, Oana Severin şi în prezent este student în anul IV la UNMB, la clasa profesor Claudia Codreanu. Colaborator al corului "Gavriil Musicescu" -Filarmonica de Stat Moldova" Iaşi şi al corului Operei Naţionale Bucureşti, tânărul interpret a susţinut de-a lungul anilor numeroase recitaluri şi concerte ca solist, în care a demonstrat că timbrul său cald, sensibilitatea şi muzicalitatea care îl caracterizează, pot impresiona publicul.