• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Recital de orgă
Recital de orgă

Filarmonica “George Enescu” anunta un recital de orga in Sala Mare a Ateneului Român

Recital de orgă
Miercuri, 30 Ianuarie 2013, 19:00 - 21:00
Ateneul Român, Sala mare
NICOLAE MOLDOVEANU

Program:
Johann Sebastian Bach
Fantezia în sol major, BWV 572
Girolamo Frescobaldi
Capriccio sopra il Cucco
Pierre du Mage
Livre d'Orgue
Johann Sebastian Bach
Passacaglia
Carl Philipp Emanuel Bach
Sonata în fa major
Wilhelm Friedmann Bach
Fuga în fa major Fuga în re major
Johann Sebastian Bach
Toccata, Adagio şi Fuga în do major, BWV 564

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

NICOLAE MOLDOVEANU s-a născut în România, unde şi-a început studiile muzicale la vioară şi pian. Din 1986, anul stabilirii sale în Elveţia, a studiat dirijatul cu Wilfried Boettcher, Horst Stein, Ralf Weikert şi Antal Dorati la Musikhochschule din Zürich, Basel şi Berna. În paralel, a studiat orga la Conservatorul din Leipzig. S-a perfecţionat la cursuri de măiestrie cu Lothar Zagrosek şi Sergiu Celibidache. La Royal Academy of Music din Londra a studiat cu Colin Metters, George Hurst şi Sir Colin Davis. După absolvire, i-a fost decernat premiul Edwin Samuel Dove pentru merite deosebite şi Premiul Ricordi pentru dirijat. În 1997 a fost ales asociat al Academiei Regale de Muzică. A colaborat cu numeroase orchestre din Elveţia - printre care prestigioasele orchestre din Zürich - Tonhalle şi Orchestra de cameră - şi în Germania cu Orchestra simfonică din Berlin, cu Bayerischer Rundfunk, Staatskapelle Dresden. În 1994, la invitaţia lui Hans-Werner Henze, a dirijat opere contemporane în concert la Bienala din München. A mai condus Royal Liverpool Philharmonic, BBC Philharmonic, BBC Scottish Symphony, Manchester Camerata, Netherlands Radio Symphony, Stavanger Symphony Orchestra, Stockholm Chamber Orchestra şi Orchestra simfonică naţională din Johannesburg. A realizat emisiuni live pentru BBC Radio 3, Radiodifuziunea Bavareză şi South African Broadcasting Corporation. A mai colaborat cu Philharmonia Chorus din Londra, cu Bournemouth Symphony Chorus şi Tölzer Knabenchor din München. Cu Corul Transilvan a dirijat în primă audiţie românească lucrarea Belshazzar’s Feast de William Walton. În 1994 Nicolae Moldoveanu a fost numit „Arts Council Young Conductor” la orchestrele din Bournemouth. După o prelungire de un an a acestui angajament, a devenit, din 1996, dirijor rezident. În 1998 a fost numit dirijor principal la English Sinfonia. În perioada 2002-2008 a deţinut funcţia de dirijor asociat invitat al ansamblului London Mozart Players. Din septembrie 2008 Nicolae Moldoveanu este dirijor principal la Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca. În ultimele stagiuni a dirijat orchestra de la Royal Opera House în spectacole cu Angela Gheorghiu, Royal Philharmonic Orchestra, Halle Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Ulster Orchestra, Melbourne Symphony, orchestrele radiodifuziunilor din Norvegia, Danemarca şi Cehia, Orchestra del Teatro Comunale Genoa, printre numeroase alte formaţii. Nicolae Moldoveanu dirijează şi repertoriu de teatru liric. La Welsh National Opera a dirijat Don Giovanni, la Royal Ballet spectacolul Coppelia, în 2004 a dirijat Amorul vrăjitor şi La vida breve la Opera din Dallas; a mai prezentat spectacole cu Bal mascat la Opera din Malmö şi Jenuffa la Norrlands Opera, iar recent a dirijat Evgheni Oneghin la Teatro San Carlo din Neapole şi Carmen cu Iceland Symphony Orchestra. În 2006 dirijorul a debutat în Japonia, la pupitrul ansamblului Tokyo Symphony Orchestra.