• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Aventurile Prințului Ach...
Aventurile Prințului Achmed. Film mut cu acompaniament live

achmed_afis_web_medium

Filarmonica “George Enescu, Goethe - Institut București si Primăria Municipiului București prin CreArT - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București anunţă un concert eveniment:

 

Aventurile Prințului Achmed
Film mut cu acompaniament live

Sambătă 2.03, ora 19:00
Duminică 3.03., ora 11:00, concert realizat în cadrul programului educativ „Clasic e fantastic“
Ateneul Român, Sala Mare

DIRIJOR: Stefan Geiger (Germania)
INTERPRETEAZĂ: Orchestra Română de Tineret

FILM: Lotte Reiniger (1926), versiune color
MUZICA: Wolfgang Zeller (1926)

ORGANIZATORI: Goethe-Institut București, Primăria Municipiului București prin CreArT - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Filarmonica George Enescu
PARTENERI: Institutul Cultural Român, Asociația Clasic e fantastic, Universitatea Națională de Muzică București
PARTENERI MEDIA: Radio România Muzical, Radio France International, Accente, 24fun, Hotnews, Cinefan

În vederea realizării filmului de animație cu siluete ”Aventurile Prințului Achmed”, regizoarea Lotte Reiniger s-a inspirat din bogăția universului de basm al celor „O mie și una de nopți”. Astfel, ea a realizat între 1923 și 1926, folosind aproape o sută de mii de cadre individuale, primul lungmetraj de animație din istoria filmului. Fiind o pionieră a filmului experimental animat, Lotte Reiniger a creat pentru fiecare mișcare nenumărate decupaje minuțioase și foarte delicate, cărora le-a dat viață prin tehnica stop-motion. Coloana sonoră pentru ”Aventurile Prințului Achmed” a fost realizată în 1926 de compozitorul și dirijorul Wolfgang Zeller care astfel, a devenit unul dintre cei mai căutați compozitori germani de muzică de film.
În 1997, dirijorul Stefan Geiger a redescoperit partitura și a prezentat-o în concerte susținute de Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks Hamburg, Paraná State Symphony Orchestra, Landesjugendorchester Bremen, precum și alte orchestre de prestigiu.
Colaborarea dirijorului Stefan Geiger cu Orchestra Română de Tineret le oferă tinerilor muzicieni șansa de a experimenta lucruri noi și îi familiarizează cu un gen muzical care, în prezent, nu mai există în forma respectivă.
Prezentarea ”Aventurilor Prințului Achmed” cu acompaniament orchestral după partitura originală a compozitorului Wolfgang Zeller este o premieră în România.

Biletele se pot cumpăra începând cu 13 februarie 2013, de la casa de bilete a Ateneului Român (Intrarea Ctin. Esarcu).
Program: marți-vineri 12:00-19:00 , sâmbătă-duminică 16:00-19:00
Telefon: 021 315 68 75

Stefan Geiger s-a format ca muzician în oraşele universitare Köln, Paris si Philadelphia. Printre profesorii sai se numară Branimir Slokar (trombon) şi Peter Eötvös (dirijor). A fost bursier al „Studienstiftung des deutschen Volkes“ şi laureat al mai multor concursuri internaţionale pentru trombon. Stefan Geiger şi-a început cariera ca prim trombonist la Bayerische Staatsoper München, iar in scurt timp a devenit profesor de trombon şi muzică de cameră la „Hochschule für Musik und Theater“, Hamburg.
Ca dirijor s-a dedicat atât muzicii noi cât şi repertoriului clasic, colaborând cu orchestre de renume precum „Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks Hamburg“, „Würzburger Philharmoniker“, „Nürnberger Symphoniker“, „Orquestra de Câmara da Cidade de Curitiba“, „Paraná State Symphony Orchestra“ sau „Ensemble Resonanz“. Din 2002, artistul conduce “Landesjugendorchester Bremen” /Orchestra de Tineret din Bremen, cu care a avut performanţe remarcabile. De asemenea, cu sprijinul „Norddeutscher Rundfunk“, realizează proiecte în cadrul renumitei serii de concerte „das neue werk“.
În 2011, a fost invitat pentru prima dată în România unde a lucrat cu „Orchestra Română de Tineret“, în cadrul Festivalului Internaţional “Enescu şi Muzica Lumii”, organizat la Sinaia. Tot în 2011, a fost invitat de Goethe-Institut pentru a conduce un workshop de trombon la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Orchestra Română de Tineret. Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008 , la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei "Prietenii muzicii -Serafim Antropov " . Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare de maestrul Cristian Mandeal . Proiectul " Orchestra Română de Tineret - spirit enescian şi tradiţie europeană " a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. Evolutia impresionanta si succesele obtinute in acesti cinci ani de existenta au culminat cu prezenta in cadrul Festivalului International “George Enescu “ si confirma asteptarile acestui proiect foarte apreciat de public si elogiat de critica de specialitate .
În noiembrie 2011 Orchestra a devenit membra a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras) iar in anul 2012 a fost invitata sa sustina concerte de prestigiu la prima editie a Festivalului International “Sergiu Celibidache”de la Bucuresti , apoi in cadrul unui proiect european la Paris si Strasbourg si la Festivalul International “Young Euro Classic “ de la Berlin.