• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Recital de jazz clasa Mir...
Recital de jazz clasa Mircea Tiberian

Filarmonica “George Enescu” anunta un interesant recital de jazz sustinut de clasa Mircea Tiberian din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Marţi 26, ora 19, Sala mică
Stagiunea de marţi seara
Jazz clasic - Mircea Tiberian si discipolii săi de la UNMB

Three for Helen
piese de Lennon/McCartney si Elena Morosanu

Duetul Liviu Negru - Alex Olteanu
prelucrari dupa Miles Davis si Henry Mancini

"Ana Christina and friends"
piese de Mircea Tiberian, Ana Cristina Leonte

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Sectia de jazz muzica usoara a UNMB fost infiintata in 1990 ca specializare pe langa sectia de pedagogie. Ulterior a devenit parte din sectia de compozitie, actualmente functionand ca entitate distincta dar avand trunchi comun cu sectiile de compozitie clasica si dirijat.
Procesul de invatamant se desfasoara pe doua niveluri: licenta cu durata de patru ani si master cu durata de doi ani. Sectia isi propune pregatirea de specialitate atat in domeniul performantei de jazz si compozitiei de muzica usoara cat si in artele spectacolului, interpretare muzica contemporana, tehnici de inregistrare si redare, management cultural etc, fiind singura structura educativa cu acest profil din Romania, la nivel universitar.
Absolventii sectiei noastre pot prin absolvirea modului pedagogic sa se orienteze si catre invatamantul muzical, unde pot preda pe langa educatie muzicala generala, instrument pana la nivel gimnazial inclusiv si eventualele discipline legate de jazz/ muzica usoara din liceele de specialitate.
Curriculum-ul acestei sectii este perfect compatibil cu cel al altor sectii similare din strainatate si prevede un corp de discipline fundamentale: teoria muzicii, armonie, istoria muzicii universale si romanesti etc, la care se adauga disciplinele de specialitate jazz/ compozitie muzica usoara, ansamblu, istoria jazzului si muzicii usoare, arta improvizatiei, aranjamente muzicale, instrument specific, practica artistica si citire de partituri adaptata problematicii si unele discipline optionale.
In ultimii 20 de ani, de cand a fost infiintata sectia de jazz / muzica usoara a crescut treptat in cadrul facultatii de compozitie, muzicologie si pedagogie muzicala, atat ca numar de studenti cat si ca pondere in UNMB. Interesul tinerilor pentru aceasta forma de invatamant a crescut de asemenea. De la 2-3 studenti in 1991-2000, sectia are in ultima perioada in jur de 20 de studenti pe an de studiu, atat la nivel de Licenta cat si la Master numarand actualmente 80 de studenti.
Numarul cadrelor didactice de specialitate a crescut de asemenea de la 2 in 1991 la 7 in 2011. Dar ceea ce ar trebui subliniat este faptul ca predau aici cateva personalitati ale vietii noastre artistice si culturale: Conferentiar dr Mircea Tiberian, pianist si compozitor cu renume si cariera internationala de peste 3 decenii, Lector univ Catalin Rasvan, avand la activ o cariera importanta ca instrumentist combinata cu cea de autor de soft-uri, Cdas George Natsis presedintele sectiei de muzica-usoara si jazz a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Asistent Vlad Popescu unul dintre percutionistii de varf ai tarii, avand de asemenea o activitate intensa pe taramul artistic si managerial. CdAs Crina Mardare profesor de canto a celor mai importanti cantareti din scena muzicii pop romaneasca, Cd as doctorand Andrei Tudor, (care de altfel a si absolvit sectia noastra) castigator a numeroase premii de compozitie si participant la concursul Eurovision din partea Romaniei si lista poate continua.
Studentii nostrii provin de pe intreg teritoriul tarii si chiar de dincolo de granite (Serbia, Moldova, Ucraina, Grecia, Germania sau SUA), dar pe langa acesti tineri se intampla adesea ca personalitati artistice sa doreasca sa-si completeze studiile de specialitate. As da de exemplu cantaretul de blues si realizatorul de emisiuni TV A.G. Weinberger sau saxofonistul Eduard Neumann, lider al mai multor grupuri intre care Blazzaj si Jazz Unit. Dintre cei care au urmat cursurile sectiei de jazz / muzica usoara avand apoi realizari importante in domeniul artistic as putem numi pe Lucian Ban ce activeaza actualmente in SUA si conduce proiecte aclamate international cum ar fi Enescu Re – imagined, Vlaicu Golcea detinator al premiului UNITER pentru muzica de teatru, Alexandru Simu, membru in bigband-ul german WDR, Pedro Negrescu eminent contrabassist si profesor de dirijat la Iasi si TG Mures, Florin Raducanu intemeietorul primei sectii de jazz la nivel preuniversitar in Liceul de muzica G. Enescu; lista poate continua pe multe pagini, practic toata generatia tanara de muzicieni de jazz, si nu numai, au avut pornit de pe bancile acestei sectii. Rezultatele obtinute de studentii si absolventii sectiei de jazz, modalitatile de integrare a acestora in societate sunt importante criterii in evaluarea calitatii invatamantului din cadrul acestei sectii, integrata in desigur cadrul general al universitatii noastre.
In vederea mentinerii la standardele de calitate ale invatamantului mondial, sectia intretine relatii cu alte universitati si sectii de profil precum Academia Regala de muzica din Gronningen Olanda, Hochschulle fur Music din Berlin, Royal music Academy din Birmingham, University of Colorado SUA si altele, in cadrul proiecelor europene si nu numai, prin schimburi de profesori si studenti.
Prin achizitionarea de instrumentar si tehnologie, baza materiala a sectiei de jazz-muzica usoara este, in sfarsit, comparabila cu cea a altor sectii de profil din afara tarii. In urma unor donatii si achizitii, sectia poseda actualmente o colectie importanta de partituri si carti de specialitate.
Luand in considerare cele de mai sus, putem afirma ca jazz/ compozitie muzica usoara a devenit una dintre cele mai active si importante sectii din cadrul universitatii noastre.

Mircea Tiberian