• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert coral Wagner-Verd...
Concert coral Wagner-Verdi 200

Anul muzical 2013 stă sub semnul aniversărilor a doi mari compozitori. Se împlinesc 200 de ani de la naşterea italianului Giuseppe Verdi (10 oct.1813 - 27 ianuarie 1901) şi tot 200 de ani de la naşterea germanului Richard Wagner (22 mai 1813 - 13 februarie 1883). Se mai împlinesc 130 de ani de la moartea lui Richard Wagner, comemorare care justifica programe speciale de concert în luna februarie a lui 2013.
Filarmonica GEORGE ENESCU anunţă miercuri, 27 februarie ora 19 în Sala Mare a Ateneului Roman concertul Corului Filarmonicii condus de Iosif Ion Prunner cu program integral Verdi - Wagner.

Concert coral
Miercuri, 27 Februarie 2013, 19:00 - 21:00, Sala mare
Corul Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor: IOSIF ION PRUNNER

Concert Verdi-Wagner (200 de ani de la naştere)

Program:
Giuseppe Verdi
Corul cruciaţilor şi pelerinilor din opera Lombarzii
Richard Wagner
Corul solilor păcii din opera Rienzi
Solişti: Adrian Dumitru, Ionuţ Popescu
Giuseppe Verdi
Scenă şi cor din opera Don Carlo
Solistă: Ştefania Boloş
Richard Wagner
Corul ţesătoarelor din opera Olandezul zburător
Solistă Iulia Artamanov
Richard Wagner
Corul mateloţilor din opera Olandezul zburător
Giuseppe Verdi
Arieta lui Malcolm din opera Macbeth
Solist: Adrian Dumitru
Giuseppe Verdi
Cor şi Aria Azucenei, actul II din opera Trubadurul
Solistă: Geanina Munteanu
Giuseppe Verdi
Corul cavalerilor, actul III din opera Trubadurul
Richard Wagner
Marş nupţial din opera Lohengrin
Giuseppe Verdi
Aria Pace, pace din opera Forţa destinului
Solistă: Iulia Artamanov
Richard Wagner
Cor, actul I din opera Maeştrii cântăreţi din Nurnberg
Giuseppe Verdi
Brindisi din opera Traviata
Solişti: Ionuţ Popescu, Ioan Orheian, Florian Costea, Lavinia Mamot, Mădălina Stan, Elena Răduţ-Silişte La pian: Simona Burneci

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă, de peste 6 decenii, perechea sonoră a orchestrei simfonice. Din anul 1997, Corul este condus de Iosif Ion Prunner, având o activitate intensă şi variată în oratorii, misse, motete, concerte a cappella. Ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, oratorii inedite de Berlioz, Liszt, Gounod, Schumann, Elgar şi până la creaţiile reprezentative moderne şi contemporane: Missa şi Simfonia Nr. 3 Kadish de Leonard Bernstein, lucrări de Igor Stravinski, Benjamin Britten, Francis Poulenc, Recviem şi Cele şapte porţi ale Ierusalimului de Krzysztof Penderecki, sub conducerea compozitorului. În programele de concert ale Corului s-a integrat şi muzica teatrului liric, din care amintim Răpirea din Serai, Fidelio, Oedipus Rex, precum şi multiple fragmente din marele repertoriu de operă. Rezultatul muzical răspunde de fiecare dată aşteptărilor publicului obişnuit la Filarmonică cu concerte de excepţie: când orchestra şi corul cântă împreună, parcă abia atunci acustica formidabilă a Ateneului prinde viaţă, amplificând şi rotunjind sonorităţi strălucitoare, vaste, pe cât de copleşitoare, pe atât de entuziasmante. În astfel de momente se poate vorbi de ceea ce se numeşte un „spectacol total”.
Asemenea colegilor instrumentişti, , membrii Corului ies adesea în prim plan , preluând cu succes ştimele soliste sau apărând în recitaluri de arii şi lieduri. Astfel se întreţine un spirit de concurenţă şi de permanentă perfecţionare a standardului artistic, lucru susţinut şi de colaborarea cu nume consacrate ale baghetei dirijorale: George Georgescu, Igor Markevitch, Georges Prêtre, Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Ion Marin, Sergiu Celibidache, Cristian Mandeal, Ghenadi Rojdestvenski, Christian Badea, Horia Andreescu, Michel Plaçon, Daniel Barenboim. De altfel, numărul soliştilor de operă, operetă şi vocal simfonic, precum şi al pedagogilor şi muzicologilor care şi-au început cariera ca membri ai Corului Filarmonicii este impresionant.
Printre evenimentele proeminente ale ultimelor decenii se numără realizarea, în 1998, a variantei de concert a operei Oedipe de George Enescu împreună cu Orchestre National de France şi Lawrence Foster în deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu”; colaborările cu Orchestra Balşoi Teatr din Moscova, Orchestra Filarmonicii din München, London Symphony Orchestra, Orchestra Naţională a Cataloniei, Orchestra Toscanini din Parma, Staatskapelle din Berlin, etc.
Intrat de mulţi ani în circuitul european, Corul Filarmonicii realizează frecvent turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria, Grecia ş. a. Câteva dintre interpretările de referinţă ale ansamblului vocal au fost imprimate pe CD şi la Radiodifuziune: Recviem de Mozart, integrala vocal-simfonică Enescu, motete de Bruckner, Brahms, etc.

Mihai Cojocaru