• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Pianistul Nicolae Dumitru...
Pianistul Nicolae Dumitru in recital la Bucureşti

Nicolae Dumitru este un artist cu calitati extraordinare, infatisand o foarte bogata si minutioasa tehnica, o ampla varietate de nuante si o personalitate invaluitoare. Prin sublinierea unor detalii care ii vadesc clasa, el demonstreaza stapanirea culorii deopotriva in episoadele subtile si delicate precum si in cele tumultoase si de forta. ( “Diarionews” nr.861, Madrid)

Filarmonica “George Enescu” anunta marţi, 5 martie a.c. un recital susţinut de pianistul bucureştean de reputaţie internaţională.

Recital de pian
Marti, 05 Martie 2013, 19:00 - 21:00, Sala mare

Patimile după Bach
NICOLAE DUMITRU

Program:
Bach/Marcello - Concertul în re minor pentru oboi şi orchestră, în transcripţie pentru pian în do minor, BWV 974
Franz Liszt - Variaţiuni pe tema coralului “Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen” de J. S. Bach
Serghei Rahmaninov - Preludiu, Gavotă şi Gigă dupa partita în mi major pentru vioară solo de J. S. Bach
Johann Sebastian Bach - Partita nr. 6, în mi minor, BWV 830

Biletele pentru concert se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman.
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00 (doar atunci cand sunt programate concerte)
Telefon: 021.315.68.75

Nicolae Dumitru (nascut la Bucuresti, in 1968) studiaza pianul in particular cu Sonia Ratescu si, in anii ce urmeaza, cu maestrul Dan Mizrahy. Sub indrumarea acestuia pregateste Concertul in la major KV 488 de Mozart, pe care il interpreteaza in mai 1987 pe scena Ateneului Roman, acompaniat de Orchestra de Camera a Medicilor dirijata de regretatul Ermil Nichifor.
Sub indrumarea maestrului Dan Mizrahy, Nicolae Dumitru devine intai stagiar al Colegiului “Gnessin” din Moscova, iar apoi, ca bursier al statului roman, absolvent (1998) al Academiei Ruse de Muzica “Gnessin”, la clasa maestrului emerit Mihail Sayamov. Sub conducerea acestuia parcurge si studiile postuniversitare in perioada 1998 – 2001. In tot acesti ani petrecuti la scoala moscovita, dascalul si arhitectul evolutiei sale artistice este profesorul Emmanuel Monaszon.
In perioada studiilor concerteaza ca solist al Filarmonicii Academice de Stat din Moscova la sala “P.I. Ceaikovski”, sub bagheta dirijorului Vladimir Ponkin, al Filarmonicii de Stat din Chisinau, dirijat de Valentin Doni, al filarmonicilor din Nijni – Novgorod, Omsk, Novosibirsk, Belgorod. Dupa intoarcerea in tara, din ianuarie 2002 si pana in prezent evolueaza pe scenele principalelor filarmonici din tara, iar pe scena bucuresteana sustine recitaluri la Sala Mare a Atheneului Roman, Sala Radio si Sala “Auditorium”a Muzeului de Arta.
Apare ca solist invitat al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, si al Orchestrei Nationale Radio, cu care realizeaza prima interpretare Radio a Concertului pentru pian si orchestra de Antonin Dvorak.
In decembrie 2009 sustine un concert de gala “Vienna Christmas Proms” sub egida Raiffeisen Bank Romania, iar in septembrie 2010 este initiator si solist al proiectului concertistic in aer liber “Armonii de Toamna” la Teatrul de Vara din Herastrau. In 11 iunie 2011 este invitat de catre Institutul Francez sa deschida “Grande Journee Liszt” cu un recital in Metroul Bucurestean. De asemenea, sustine recitaluri in centre culturale din tara precum Sighisoara, Odorheiul – Secuiesc, Miercurea - Ciuc si Sfantu – Gheorghe.
De-a lungul acestor ani sustine numeroase lectii deschise, master - classes si workshop-uri la liceele de muzica din orasele unde sustine concerte si recitaluri. Pe scena europeana sustine recitaluri la Stockholm, Viena, Baden am Wien, iar in 2008 realizeaza la invitatia Institutului Cultural Roman un turneu dedicat centenarului Sigismund Toduta la Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Venetia, Roma. In cadrul Anului aniversar Frederic Chopin 2010 este invitat in festivalul „Palatele Sankt – Petersburgului”, la Capella Academica de Stat din Sankt – Petersburg si la Galeria Armelor din Kremlin (Moscova), in festivalul „Noptile pianistice de la Chisinau” si sustine un recital si un master-class la Accademie d’Ete d’Aix-en-Provence.
Din ianuarie 2011 lanseaza la Teatrul „Act” din Bucuresti spectacolul devenit permanent „Poveste pentru pianist si masti”, cu un deosebit succes la public.

EXTRASE DIN PRESA
“Forţă şi gândire”
“Nezavisimaya gazeta” (Moscova)
“N. Dumitru s-a dovedit a fi la fel de convingător atât în momentele de maximă intensitate, cât şi în cele de un lirism poetic contemplativ. Pianistul a dat dovadă, astfel, de o rară capacitate de pătrundere în toate substraturile gândirii şi trăirii artistice brahmsiene.”
“Moldova suverană” (Chişinău)
“Chopin s-a dovedit a fi cea mai reuşită parte a recitalului. In interpretarea sa foarte sinceră şi profundă s-a simţit nu numai o trăire rafinată a lui Chopin, dar şi posibilităţile ieşite din comun ale pianistului”
“Literaturnaya Gazeta” (Moscova)