• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Pianista Sânziana Mircea...
Pianista Sânziana Mircea în Stagiunea de marţi seara

’’Sânziana Mircea a fascinat audienta prin muzica sa” (Ziarul Toyama, Japonia, 27 noiembrie 2012).

Tanara pianista Sânziana Mircea studiază la Köln (Hochschule für Musik und Tanz, Prof. Sheila Arnold), colaborand si cu Prof. Christiane Karajev de la Universiatea de Muzica din Viena. Are o activitate concertistica bogata in tara si strainatate si nu este pentru prima oara invitata Stagiunii de marti seara. Va oferim ocazia de a o reasculta pe scena Salii mici a Ateneului Român in seara zilei de 5 martie intr-un program ambitios alcatuit din lucrari de Ceaikovski , Granados, Ravel, Musorgski.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 05 Martie 2013, 19:00 - 21:00, Sala mica
SÂNZIANA MIRCEA - pian

Program
Piotr Ilici Ceaikovsky / Mihail Pletnev
Suita "Spărgătorul de nuci"
Enrique Granados
Dans spaniol nr. 2
Maurice Ravel
Valsul
Modest Musorgski
Tablouri dintr-o expoziţie

Biletele pentru concert se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Roman, intrarea din str. Esarcu nr. 5. Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00, Sambata - Duminica 16:00 - 19:00 (doar atunci cand sunt programate concerte). Telefon: 021.315.68.75

Sînziana Mircea (20 ani) s-a format la Liceul "George Enescu" din capitală cu profesoara Olga Szel şi a beneficiat de îndrumarea profesorului universitar doctor Stela Drăgulin. Dispune de o bogată experienţă scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii si JaponiaSînziana Mircea a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Elena Dumitrescu, obținând primul premiu I la vârsta de 7 ani. De atunci a castigat numeroase premii, dintre care douasprezece au fost premii I in competitii de pian din Romania, Grecia, Italia, Spania, Austria. Sînziana s-a remarcat la varsta de 10 ani cand a castigat premiul I absolut la concursul “Beethoven i classici” din Italia, realizare urmata la scurt timp de o alta: premiul I castigat la numai 12 ani la “Ciudad de San Sebastian” International Competition, intr-o categorie de varsta mai mare (14-16 ani).
“Ne-a impresionat reusita unui copil de numai 13 ani, interpretand Balada a 3-a de F. Chopin. Sînziana are un tuseu ce confera sunetului catifea dar si relief. Este inteligenta, sensibila si rafinata sub aspect artistic.[…]Remarc la Sînziana temparamentul artistic, dezinvoltura tehnica, muzicalitatea,tonul cald confesiv, dublat de profunzimile spiritului narativ, fantezia in a conferi temelor culoare expresiva […]“Ea este un talent de exceptie, dublat de maturitate artistic.” (Emisiunea-Concert “Muzicieni de azi, muzicieni de maine”, Rodica Sava, Producator Radio Romania Cultural 2006-2009).
Sînziana a continuat sa isi imbogateasca palmaresul cu noi premii, dintre cele mai recente putand fi mentionate “Plathner’s Eleven Prize” la Rotary International Piano Competition, Palma de Mallorca- mai 2012, “Liszt Prize” si “Munchner-Klavierpodiums Prize” acordate de Vienna Young Pianists Master Classes in august 2011. De asemenea, tânăra a participat la numeroase cursuri de măiestrie dintre care trebuie amintite cele cu pianiștii Aldo Ciccolini (Italia, 2012), Peter Donohoe și Staffan Scheja (Suedia, 2012), Dan Grigore (România, 2011), Christiane Karajeva (Austria, 2011), Diana Ketler (Italia, 2011). Sînziana Mircea este cunoscuta pentru recitalurile solo, precum si pentru cele de muzica de camera sustinute atat in Romania (Ateneul Roman s.a.) cat si in Austria (Ehrbar Saal, Viena), Italia (Riva del Garda Festival), Germania (Berlin, Bonn, Koln), Suedia (Aurora Festival), Belgia (Wavre City Hall) s.a.
La varsta de numai 11 ani, Sînziana Mircea a sustinut primul sau recital in SUA, la Ambasada Romaniei din Washington DC, urmat de un tuneu efectuat la varsta de 14 ani in cinci orase americane (Washington, Chicago, Delaware, Wilmington, Hartford). Sînziana a debutat cu orchestra la 17 ani sub bagheta maestrului Dorin Frandes, in compania Filarmonicii din Arad. În luna noiembrie 2012 Sînziana a efectuat primul său turneu în Japonia, sustinand 2 recitaluri în cadrul International Music Festival in orasele Toyama si Okayama, in sali cu capacitati de peste 1000 de locuri fiecare, precum si la Ambasada Romaniei din Tokyo, in onoarea Zilei Nationale. Aceste recitaluri au fost foarte bine primite atat de public cat si de critica nipona de specialiate: In data de 28 octombrie 2013, Sinziana va reveni in Japonia cu un concert sustinut sub bagheta dirijorului japonez Mitsuyoshi Oikawa, ce va avea loc la Tokyo Metropolitan Theater / Sala Mare, cu o capacitate de 2000 de locuri.
Incepand cu anul 2000, de mai bine de 12 ani, Sînziana este in mod constant invitata sa cante in cadrul unor concerte-emisiuni realizate si difuzate de Romania Muzical & Cultural. Pe data de 1 decembrie 2012, doua dintre inregistrarile ei, realizate la varsta de 18 ani, au fost difuzate de BBC Radio 3, in cadrul emisiunii Euroclassic Notturno, dedicata Zilei Nationale a Romaniei. Emisiunea a reunit cei mai importanti muzicieni romani, Sînziana fiind cea mai tanara dintre acestia. Tot în luna decembrie 2012, tânăra pianistă a sustinut concertul de Crăciun de la ICR Viena, oferit de Collegium Hungaricum si organizat sub patronajul comun al Ambasadelor Romaniei si Ungariei la Viena, ca urmare a premiului obținut în cadrul “Festivalului Muzicii Maghiare”.