• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Recital cameral Radu Dunc...
Recital cameral Radu Dunca – Mihai Diaconescu (Cluj-Napoca)

Unul dintre principalele scopuri urmărite de proiectul Stagiunea de marţi seara este să prezinte publicului bucureştean tineri muzicieni de reală valoare din alte oraşe ale ţării. Surprizele au fost deosebit de intersante. Multe propuneri de recital au venit din partea membrilor Orchestrei Române de Tineret care este compusă din cei mai buni tineri muzicieni români. Aşa am ajuns să avem bucuria să-l prezentăm în recital pe violonistul Radu Dunca şi pe pianistul Mihai Diaconescu, doi instrumentişti formaţi la şcoala muzicală clujeană prezentându-se fiecare cu câte o fişă de interpret deosebit de interesantă şi de promiţătoare.

Stagiunea de marţi seara
Marţi, 19 Martie 2013, 19:00 - 21:00
Ateneul Român, Sala mică

RADU DUNCA, vioară
MIHAI DIACONESCU, pian

Ludwig van Beethoven
Sonata în re major, op. 12 nr. 1
Johannes Brahms
Scherzo în mi bemol minor, op 4
Pablo de Sarasate
Fantezia "Carmen", op. 25
César Franck
Sonata in La major

Biletele pentru concert se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Roman, str. Esarcu nr. 5
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00 (doar atunci cand sunt programate concerte)
Telefon: 021.315.68.75
Biletele pot fi rezervate şi on line de pe site-ul www.fge.org.ro de pe pagina concertului ales.

Radu Dunca (Bistrita,3 iulie 1990) este student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa conf.univ.dr. Nicuşor Silaghi dar a beneficiat şi de numeroase cursuri de măiestrie în ţară şi în strănătate cu Adelina Oprean (Basel), Alexander Sitkovetsky (Londra) , Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Cornelia Bronzetti, Liviu Prunaru, Semion Yaroshevich (Tel Aviv University), Ştefan Gheorghiu. De la varsta de 8 ani a intrat în competiţia celor mai buni violonişti obţinând pe rând premii meritorii la confruntări şcolare apoi la concursuri mai pretenţioase precum 2007, 2008: Diploma de excelenta la “Festivalul Johann Sebastian Bach” Cluj-Napoca sau 2012: Premiul I,,Sandor Vegh” la Concursul “Mozart” Cluj-Napoca. A colaborat în calitate de solist cu Filarmonicile din Satu-Mare şi Cluj-Napoca şi cu orchestrele simfonice din Botoşani şi Galaţi. Printre numeroasel recitaluri susţinute, se evidenţiază cel din anul 2009 în care a interpretat Integrala lucrărilor pentru vioară de Piotr Ilici Ceaikovski. Este membru al Orchestrei Române de Tineret, dirijor Cristian Mandeal

Mihai Diaconescu (11. 07.1991, Craiova) este şi el student la Academia de Muzică ``Gheorghe Dima`` din Cluj-Napoca la clasa conf. univ. dr. Csiky Boldiszar. A participat la numeroase master class-uri cu pianişti precum Walter Krafft, Mihai Ungureanu, Csiky Boldiszar. A susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate, printre care se numără : România - Filarmonica Oltenia, Radio România Cultural si Radio România Muzical, Sibiu, Braşov, Cluj ; Germania – München, Murnau, Bad Tolz, Dresda; Italia – Portofino, Veneţia, Citta d’Aosta, Merano, Streza, Como, Montferrato; Armenia - Erevan; Polonia-Gdansk; Ambasada României la Viena; Ar mai fi de menţionat recitalurile din München, Gasteig, -2009, Mantova ,,Teatro Bibiena" -2010 şi Sofia – 2012. A fost distins cu numeroase premii la olimpiade si concursuri internaţioale, Premiul II la Concursul International din Vasto, Premiul I la Concursul ``Rovere d`Oro`` San-Bartolomeo Italia, Premiul I Concursul Liszt în cadrul Festivalului Liszt Cluj-Napoca 2011. A fost invitat să participe la Concertul comemorativ Carl Filtsch din Veneţia 2006, 2007. Ca solist, Mihai Diaconescu a concertat cu orchestre din Craiova, Cluj-Napoca, Bacău, Sibiu, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Shumen (Bulgaria) colaborând cu dirijorii Ovidiu Balan, Alexandru Iosub, Adrian Petrescu, Iurie Florea, Mihaela Cesa Goje,Ilarion Ionescu-Galaţi. În prezent, Mihai Diaconescu este sub atenta indrumare a maestrului Walter Krafft colaborând intens cu Münchener Musikseminar.