• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presa - Prot...
Comunicat de presa - Protocol Filarmonica, UCMR şi Universitatea de muzică

Filarmonica "George Enescu" anunţă joi, 30 septembrie, ora 11, semnarea la sediu, a unui protocol de colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti privind promovarea muzicii româneşti.

Conştientă de datoria pe care o are faţă de creaţia muzicală românească clasică şi contemporană, Filarmonica "George Enescu" organizează în noua stagiune 2010-2011 o microstagiune (opt concerte) de muzică românească de cameră, în Sala Studio a Ateneului Român. Promovarea creaţiilor compozitorilor români contemporani sub sigla Filarmonicii "George Enescu" conferă proiectului greutate şi credibilitate. Lista lucrărilor şi a interpreţilor va fi stabilită la cel mai înalt nivel al conducerii Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România cu respect şi responsabilitate. Dorim ca acesta sa fie începutul unei îndelungate şi frumoase colaborări cu ;profit substanţial pentru Uniune, Filarmonică şi publicul care astfel va putea cunoaşte cele mai bune lucrări camerale romaneşti contemporane. Dată fiind anvergura proiectului, conlucrarea a fost extinsă la un umar de trei parteneri prin implicarea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti alături de Uniune şi de Filarmonică.
Andrei Dimitriu
Director general Filarmonica “George Enescu”

Cred că în oferta muzicală a Filarmonicii "George Enescu" era nevoie de o microstagiune camerală de muzică românească. Din varii - si de obicei, inconsistente motive - creaţia autohtonă ajunge din ce în ce mai greu la publicul meloman. ;Avem cert valori, dovadă recunoaşterea ;de care se bucură lucrările compozitorilor noștri, în context internaţional. Pe lânga Festivalul de muzica contemporană şi serile de muzică românească din cadrul Festivalului International GEORGE ENESCU - manifestări de anvergură, dar punctuale în context -, această microstagiune camerală oferă autorilor, interpreţilor şi ascultătorilor şansa reală de a se interfera într-un context organizat şi continuu. Salutăm cu bucurie şi speranţă iniţiativa Filarmonicii bucureştene şi asteptăm ca şi alte institutii muzicale din ţară să îi urmeze exemplul.
Adrian Iorgulescu
Preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România

Iniţiativa Filarmonicii „George Enescu” şi a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România de a deschide un ciclu de concerte dedicat creaţiei muzicale româneşti (prima miercuri din fiecare lună) se înscrie în logica protejării şi promovării autenticelor valori culturale autohtone. Prin intermediul unor solişti instrumentişti de mare prestigiu, muzica românească va putea fi audiată şi comentată de către specialişti, în încântătorul spaţiu pus la dispoziţie cu generozitate de Filarmonica „George Enescu”.
Dan Dediu
Compozitor şi Rectorul Universităţii Naţionale de Muzică, Bucureşti

Protocol ucmr 1
Protocol ucmr 2