• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - Rec...
Comunicat de presă - Recital Mădălina Paşol

Filarmonica "George Enescu" anunta un nou recital din seria celor cuprinse in Stagiunea de marti seara. Aflat in cel de al treilea sezon, acest ciclu de concerte camerale s-a impus definitiv atentiei melomanilor din Bucuresti si din intreaga tara date fiind inregistrarile pe care Radio Romania Muzical si TVRCultural le realizeaza si le difuzeaza in fiecare saptamana. Marti, 15 martie, ora 19 in Sala mica a Ateneului Roman pianista Madalina Pasol propune un program deosebit alcatuit din lucrari de baza al repertoriului pianistic international: Kreisleriana op. 16 de Schumann, Balada nr. 1 de Chopin si cateva Preludii de Rahmaninov.

Madalina Pasol este nascuta Bucuresti unde a urmat cursurile Liceului de Arta G. Enescu. In anul 1994 pianista obtine o bursa la Universitatea de Arte din Berlin -Universität de Künste Berlin unde in anul 2006 a terminat si Masteratul in disciplina Pianistica Concertistica. Din anul 2010 este doctoranda si cadru didactic al Univesitatii de Muzica din Bucuresti – Facultatea Interpretare.

Madalina Pasol a obtinut numeroase burse, premii si diplome la concursuri nationale si internationale: Bursa NaFög a Senatului Cultural German, Bursa fundatiei Paul Hindemith, Bursa fundatiei evanghelice „von SchadSchen“, Bursa Universitatii de Arte din Berlin, Concursul International Feruccio Busoni in anul 2000 - Italia, Concursul International ARD – München – Germania, semi-finalista la concursul international de concerte de la Sendai - Japonia in anul 2004, premiul trei la Concursul „Arthur Schnabel“ de la Berlin in anul 2002. A fost aplaudata in turnee de concert sau recital in Germania, Suedia, Franta, Italia, Spania, Polonia, Estonia, Romania, Japonia.

Din anul 2006 Madalina Pasol este fondatoarea si directorul artistic al salonului de Arta si Muzica Clasica din Berlin – Mitte „Klassik Salon Mitte“. In numai 4 ani au evoluat pe scena salonului nu mai putin de 50 de nume importante ale tinerilor interpreti din intreaga lume. Klassik Salon Mitte este o adresa cautata in viata culturala a Berlinului.