• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Filarmonica Proiecte speciale Concerte cu tineri pentru...
Concerte cu tineri pentru tineri

Tineri muzicieni pe scena Ateneului Roman

Incepand cu stagiunea 2008-2009 pe scena Ateneului Roman se deruleaza un proiect denumit „Tineri pentru tineri". Este vorba de o colaborare intre Filarmonica "George Enescu" si orchestre din tara in vederea promovarii tinerilor dirijori si interpreti romani si straini in programe de concert de mare accesibilitate.

Este bine cunoscut faptul ca viata muzicala romaneasca nu este foarte generoasa cu tinerii muzicieni, mai ales cu tinerii dirijori carora li se ofera foarte putine ocazii de a lucra cu orchestre profesioniste. Acest proiect poate fi pentru ei o reala sansa. Nu trebuie uitat nici beneficiul de imagine ca si motivarea profesionala a muzicienilor din orchestrele partenere care au sansa si onoarea de a concerta in cladirea – simbol a Ateneului Roman, sub sigla Filarmonicii "George Enescu", prima si cea mai importanta institutie muzicala a tarii.

Programul se deruleaza astfel : orchestrele partenere invita un dirijor si un solist tineri, le acopera cheltuielile de transport, cazare si onorariu. Se lucreaza timp de o saptamana, se sustine un concert la sediu si apoi muzicienii se deplaseaza la Bucuresti unde concertul este repetat la Ateneul Roman fiind inclus in stagiunea curenta si beneficiind de toata promotia de care Filarmonica "George Enescu" dispune in mod obisnuit.

Prima orchestra interesata de acest proiect si care a acceptat si sa il sustina financiar in stagiunea 2008-2009 a fost orchestra Teatrului Muzical NAE LEONARD din Galati prin directorul ei Florin Melinte. Artistii galateni si invitatii lor, dirijorii Daniel Enasescu si Matei Pop si solistii Simina Croitoru si Stefan Cazacu au concertat deja la Bucuresti in lunile ianuarie si aprilie 2008 avand in programe lucrari de Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Ceaikovschi, Sibelius. Teatrul a avut inca trei doua date de concert in stagiunea 2009-2010 la care au participat dirijorii Mihaela Cesa Goje si Cristian Lupes si violonistii Andra Andrei si Francesco Ionascu, si are retinute deja inca doua date in stagiunea 2010 - 2011. Profesionalismul, generozitatea si rabdarea artistilor galateni sunt exemplare si nu pot fi rasplatite decat prin certitudinea unui gest de o eleganta aparte cu rezultate confirmate in egala masura de recunostinta tinerilor dirijori si solisti si de aplauzele sincere ale publicului. Se pare ca si alte orchestre romanesti – din imediata vecinatate a capitalei caci asa pot fi acoperite mai usor costurile deplasarii unul ansamblu instrumental mare – doresc sa sa se implice in acest proiect. Filarmonica din Sibiu are deja o data retinuta in stagiunea 2010-2011, stagiune care propune publicului din Galati, Sibiu si bucurestean urmatoarele concerte: 12/13 noiembrie 2010: Dirijor Cristian Sandu, Solist violoncelist n.n.; 28/29 ianuarie 2011: Dirijor Constantin Adrian Grigore, Solista Ioana Cristina Goicea, vioara; Sibiu, 3/4 iunie 2011: Dirijor Daniel Enasescu, Solist Andrei Licaret, pian.

Director de proiect:
Cristina Bohaciu Sarbu