• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Muzicieni Corul academic
Corul academic
cor2010Corul Filarmonicii

http://www.facebook.com/Corul.FGE

Corul Filarmonicii "George Enescu" reprezinta, de mai bine de o jumatate de secol, al doilea pol muzical de anvergura al institutiei muzicale bucurestene.

In 1950, cand a fost infiintat Corul, se simtea nevoia stringenta a unei recuperari. Istoria muzicii corale o precede cu mai multe secole pe a celei instrumentale si, cel putin cantitativ, a detinut suprematia chiar si in perioada aparitiei marilor opusuri simfonice ale secolului al XIX-lea. Pana la mijlocul secolului trecut insa, lucrari de mare repertoriu vocal-simfonic nu fusesera decat sporadic reprezentate in viata muzicala romaneasca, de coruri private sau grupuri formate ad-hoc din profesionisti si amatori, care nu se ridicau intotdeauna la nivelul Orchestrei Filarmonicii.

Odata cu aparitia Corului de Stat a avut loc o adevarata transformare a perceptiei publicului asupra muzicii clasice. Printr-o activitate neobosita si variata - in oratorii, misse, motete, concerte a capella - ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, si pana la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane. Asemenea colegilor instrumentisti, membrii Corului ies adesea in prim-plan, preluand cu succes stimele soliste sau aparand in recitaluri de arii si lieduri. Astfel se intretine un spirit de concurenta si de permanenta verificare a standardului artistic al fiecarui membru in parte. Pe de alta parte, selectia stricta a membrilor Corului si colaborarea cu dirijori consacrati - Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal - contribuie in egala masura la pastrarea nivelului profesional si situarea sa in vecinatatea standardelor impuse de Orchestra Simfonica.

Rezultatul muzical rasfata de fiecare data asteptarile publicului obisnuit la Filarmonica cu concerte de exceptie: cand cele doua ansambluri canta impreuna, parca abia atunci acustica formidabila a Ateneului prinde viata, amplificand si rotunjind sonoritati stralucitoare, vaste, pe cat de coplesitoare, pe atat de entuziasmante. In astfel de momente se poate vorbi de ceea ce se numeste un "spectacol total".

Incepand cu 1990, Corul Filarmonicii "George Enescu" a luat parte la manifestari extraordinare in viata muzicala din Romania. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea sa colaboreze in 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar in 1998 a realizat impreuna cu Orchestre Nationale de France si Lawrence Foster o varianta de concert a operei Oedipe de George Enescu, in cadrul Festivalului International omonim.

Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul si pianistul Iosif Ion Prunner, membru si continuator al unei familii renumite de muzicieni si oameni de cultura din Romania. Acesta incurajeaza atat explorarea continua a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cat si prezentarea de recitaluri de lied, sustinute de membri ai Corului si acompaniate la pian, nu de putine ori, de dirijorul insusi.

Intrat de multi ani in circuitul european, Corul Filarmonicii realizeaza regulat turnee internationale, remarcandu-se in sali de concert din Spania, Franta, Italia, Bulgaria si Grecia.

Dirijor
iosif-ion-prunner-2Ion Iosif Prunner

Din anul 1997 dirijorul permanent al Corului este Iosif Ion Prunner, apreciat pianist si dirijor de orchestra si de opera, care a adus un suflu nou in acest colectiv artistic, cuvintele de apreciere dupa participarea la mari evenimente ale lumii muzicale romanesti neintarziind sa apara.

Solistii corului Filarmonicii prezenti in stagiuea vocal–simfonică şi corală

Iulia Artamanov, Ștefania Boloș, Constantin Cocriș, Răzvan Georgescu, Lavinia Mamot, Geanina Munteanu, Ionuț Popescu, Mădălina Stan, Alexandra Andrei, Alina Buzdugan, Laura Chera, Mădălina Constantin, Cleopatra David, Adrian Dumitru, Haricleea Marica, Marius Mine, Ioan Orheian, Andreia Petrea, Elena Stancu.

Sopran

Ruxandra Alexandrescu, Iulia Artamanov, Mădălina Constantin, Nicoleta Constantin, Iolanda Constantinescu, Lacramioara Cosmescu, Mădălina Creţu-Cârcotă, Raluca Enea, Anfisa Fugaru, Elena Violeta Gheorghe, Alina Gramadă, Mirela Ionescu, Simona Nicoleta Jidveanu, Eugenia Mihai, Alda Macri, Lavinia Mamot, Neluţa Nicolae, Mariana Popovici, Ştefana Puia, Elena Răduţ-Selişte, Anca Sandu, Mădălina Stan, Elena Stancu, Ecaterina Unguru, Anelyia Vidinova, Cristina Voicea, Mioara Voicu

Colaboratori permanenţi: Ana Maria Bocăneală, Laura Chera, Adriana Cojocaru, Cleopatra David, Mariana Popovici, Ioana Alexandra Ţintea.

Alto

Alexandra Andrei, Loredana Ştefania Boloş, Alina Buzdugan, Mariana Constantin, Olga Csorvasi, Marta Daniela Daia, Maria Lungu, Haricleea Marica, Mariana Mirescu, Georgiana Mototolea, Geanina Munteanu, Andreea Petrea, Simona Oarfă, Liliana Seica, Magdalena Serafim, Liliana Seropian

Colaboratori permanenti: Carmen Enescu, Cristina Luchian, Alexandrina Vizitiu

Tenor

Mircea Ciurez, Olimpian Cojocaru, Florian Costea, Daian Dinulescu, Octavian Dobrotă, Paul Ghica, Mircea Ionescu, Cristian Manta, Cristian Mitrache, Ioan Vasile Orheian, Ionuţ Popescu, Mircea Popescu, Cătălin Stoica, Dragos Teodorescu

Colaboratori permanenti: Victor Brumă, Adrian Dumitru

Bas

Cristian Băbuţă, Ieronim Buga, Rudolf Constantin Cocriş, Adrian Fugaru, Sorin Georgescu, Ionel Grămadă, Nicolae Grof, Liviu Ionescu, Valentin Ivaşcu, Mircea Lucaciu, Alexandru Lupeş, Emilian Mincu, Gabriel Stefan, Vasile Tudose
 

Colaboratori permanenti: Cristian Constantinescu, Radu Isăcescu, Marius Nine