• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Violoncel

Sef partida: Dan Cavassi, Dan Joitoiu
Tutti:
Alexandru Dutulescu, Manuela Heroiu, Theodor Iancu, Sorin Mihailescu, Eugen Bogdan Popa, Madalina Tudose

Dan Cavassi
dan-cavassiDan Cavassi

Violoncelistul Dan Cavassi s-a nascut in 1950 la Bucuresti, ca fiu al dirijorului si compozitorului Liviu Cavassi, fiind din partea tatalui a patra generatie de muzicieni. Dupa ce absolva Liceul de Muzica George Enescu, la clasa profesorilor Paul Ochialbi si George Cocea, intra la clasa profesorului George larosevici la Academia de Muzica bucuresteana, pe care o absolva in 1973.

Inca din timpul studiilor fiind pasionat de muzica de camera, pune bazele unui cvartet de coarde cu care concerteaza, participa la seminarii si cursuri internationale (Pecs, Weimar, Bayreuth, Paris), si obtine primele premii. Lucreaza la Paris si la Geneva cu mari maestri ai violoncelului, precum Antonio Janigro, Galina Kossolupova si Pierre Fournier. Reuseste prin concurs la Filarmonica George Enescu, unde activeaza si in prezent (din 1984, ca prim-violoncelist).

Din 1972, in paralel cu activitatea in orchestra sau cu aparitiile solistice, se preocupa intens de muzica de camera, cantand in prestigiosul cvartet Muzica, cu care concerteaza in numeroase orase din lume, participand la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Linz, Roma, Milano, Avignon, Paris, La Rochelle, Belgrad, Madrid, Atena, Edinburg, Cracovia, Geneva, Bruxelles, Praga, San Sebastian, Venezia, Bergamo, Anvers, Budapesta, Seul, Osaka, Lisabona, Edinburgh etc.

In 1980, pune bazele cvartetului Pro Muzica, recunoscut imediat atat in tara cat si in strainatate de critica de specialitate, apreciere concretizata si prin obtinerea mai multor premii nationale si internationale acordate in urmatorii ani la Roma, Paris, Colmar. In tot acest timp, a aparut si ca solist in recitaluri cu pian, diverse formatii camerale sau impreuna cu orchestrele bucurestene (Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio), precum si cu orchestre filarmonice din alte orase ale tarii. La aceasta, se adauga inregistrari TV, radio sau din concert si realizari de CDuri
in Romania, Germania, Italia.

Repertoriul sau cuprinde lucrari din intreaga literatura a violoncelului pornind de la muzica preclasica pana la lucrari din sec. XX. In ultimii ani, alaturi de muzica clasica, interpreteaza cu preponderenta muzica moderna si contemporana, notabile fiind colaborarile sale in calitate de solist cu prestigioase formatii si orchestre din strainatate, ca Opera din Bonn, Neues Theater fur Musik Bonn, Festival Ensemble Heidelberg, Profectioi Initiative Freiburg, ansamblul Phoenix din Basel, Ensemble fur neue Musik Zurich etc, impreuna cu care realizeaza si inregistrari pentru radio si CD.

 

Dan Joitoiu
dan-joitoiuDan Joitoiu

Din 1986, este membru al Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti si sef partida - Violoncel.

Este membru fondator al Orchestrelor de camera "Virtuozii" si "Solistii" din Bucuresti, precum si al Orchestrei de camera a Filarmonicii "George
Enescu"; colaborator al Filarmonicii din Giurgiu, Craiova, Iasi si Bacau; membru al formatiei camerale "Aperto" si al cvartetului "Armonia".

Paralel cu aceasta activitate concertistica, este profesor asociat la catedra de violoncel a Universitatii de Muzica din Bucuresti. In anul 1982 a obtinut, la Bucuresti, Premiul I la Concursul national de interpretare si, la Brasov, Premiul I la Concursul de Muzica de Camera (cvartet).

Ca membru al formatiilor muzicale mai sus enuntate, a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe cele mai importante scene ale tarii, precum si in Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franta, Portugalia, Elvetia, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Canada etc.

De asemenea, a realizat inregistrari la Radio si televiziune si CD-uri cu formatiile camerale din care face parte.