• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa şi media Comunicat de presă - Co...
Comunicat de presă - Concert coral aniversare cor 60 de ani

Întreaga stagiune 2010-2011 a fost pusă sub semnul aniversării Corului Filarmonicii "George Enescu" la împlinirea celor 60 de ani de activitate ce au impus ansamblul în prim-planul vieţii muzicale românesti.

Ateneul Român
Marţi, 7 iunie 2011, ora 19
Corul Filarmonicii „George Enescu”- 60
Dirijor: IOSIF ION PRUNNER
Invitat extraordinar: VALENTIN GHEORGHIU - orgă
Solişti:GEANINA MUNTEANU - mezzosoprană
IONUŢ POPESCU - tenor

Program:
J.S. Bach - Motetul nr. 5, Komm, Jessu, komm, BWV 229; Motetul nr. 6, Lobet den Herrn, alle Heiden, BWV 230; Coralul Sei Lob und Preis, mit Ehren, BWV 231
Valentin Gheorghiu - Ave Maria
Bruckner - Motetul Ave Maria; Motetul Das himmlische Haus
Valentin Gheorghiu - Coral gregorian (Aleluia)
Brahms- Marienlieder, op. 22

IOSIF ION PRUNNER Născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi veche tradiţie culturală, Iosif Ion Prunner a urmat Liceul de muzică „Dinu Lipatti” şi Universitatea de Muzică din Bucureşti. A studiat pianul şi dirijatul cu Zoe Popescu, Ana Pitiş, Maria Fotino, Constantin Bugeanu şi Sergiu Comissiona. După absolvire, a fost angajat la Filarmonica „George Enescu” unde, în anul 1997, maestrul Cristian Mandeal i-a încredinţat conducerea Corului Filarmonicii. De asemenea, a fost solicitat să dirijeze concerte susţinute de Orchestra simfonică şi Orchestra de cameră ale Filarmonicii.
În România a colaborat cu principalele orchestre din ţară, Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de cameră Radio. A fost invitat să susţină spectacole la Opera Naţională Română. A susţinut concerte în importante centre muzicale din Europa şi Asia (Germania, Spania, Franţa, Italia, Japonia, Rusia, Grecia, Ungaria, Elveţia, Bulgaria, Coreea etc.) şi a luat parte la importante festivaluri din România, Cehoslovacia, Italia etc.
A colaborat cu personalităţi şi orchestre de prestigiu, dintre care menţionăm: Cristian Mandeal, Sergiu Comissiona, Lawrence Craig, Valentin Gheorghiu, Ludovic Spiess, Eugenia Moldoveanu, Michel Plasson, Krzysztof Penderecki, Ion Marin, Adrian Eröd, Neil Stuart, Tatiana Serjan, Dolora Zajick, Carlo Colombara etc. şi orchestre precum Orchestra Naţională a Franţei, Filarmonica din München, Filarmonica „Arturo Toscanini”, Orchestra Festivalului din Varşovia, Orchestra Philharmonia din Londra, Orchestra Naţională a Cataluniei, Filarmonica din Ostrava, Orchestra Capitole Toulouse. În decembrie 2007 a fost invitat, alături de Orchestra Capitole Toulouse, Corul Orfeu - San Sebastian şi o distribuţie cuprinzând artişti renumiţi, să prezinte o producţie cu Recviemul de Verdi la San Sebastian, Toulouse şi Paris - Sala Pleyel.
În 1991 a înfiinţat Fundaţia şi Orchestra de cameră „Constantin Silvestri”, iar în 1996 a fost directorul Concursului internaţional de dirijat cu acelaşi nume. Din 1997, preluând tradiţia Filarmonicii „George Enescu” de a sprijini orchestra semiprofesionistă a medicilor din Bucureşti, conduce activitatea acesteia. În 2003 i s-a conferit pentru întreaga activitate Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. Activitatea sa a fost remarcată de cronicarii şi presa de specialitate.

VALENTIN GHEORGHIU În conştiinţa publicului, Valentin Gheorghiu este pianistul exemplar. Cariera sa, începută strălucit la 15 ani, sub bagheta lui George Georgescu, întrezărită de Emanoil Ciomac, s-a împlinit cu timpul, ajungând la desăvârşita consacrare. Gălăţean prin naştere (în aceeaşi zi ca Bach, 21 martie!), bucureştean prin devenire, universal prin vocaţie, Valentin Gheorghiu a urmat studii temeinice la Academia Regală de Muzică, fiind discipolul lui Mihail Jora (teorie-solfegiu, armonie, contrapunct, fugă, compoziţie), al Constanţei Erbiceanu (pian), al lui Mihail Andricu (muzică de cameră) şi Constantin Brăiloiu (istoria muzicii). Talentatul şi apreciatul tânăr a fost îndemnat şi sprijinit să meargă la Paris, unde, la Conservatorul Naţional Superior de Muzică a urmat pianul (cu Lazare Lévy), teoria şi solfegiul (cu Marcelle Mayer) şi armonia (cu Noël Gallon). Toate acestea s-au petrecut între 1934 şi 1947 (1937 - 1939 la Paris). De foarte tânăr, Valentin Gheorghiu a devenit solist al Filarmonicii (1950), a întreprins turnee de răsunet, în repetate rânduri, în toate ţările europene cu tradiţie muzicală, dar şi în Israel, în Statele Unite şi Canada. Prestigiul său i-a adus invitarea în juriile unor diverse concursuri internaţionale. Interpretul în concerte şi recitaluri a fost dublat de partenerul desăvârşit în formaţii camerale (Trio Bucureşti, împreună cu fratele său, violonistul şi pedagogul Ştefan Gheorghiu şi violoncelistul Radu Aldulescu, a făcut epocă). Au urmat înregistrările radiofonice, discografice şi de televiziune. Recunoaşterea meritelor sale s-a concretizat în distincţii importante, între care şi unele de compoziţie, începând cu Menţiunea I Enescu (1946, pentru Sonata pentru pian) ş. a. Am intrat, astfel, în domeniul componistic, care a fost consacrat prin Premiul „George Enescu” al Academiei Române, pentru Concertul pentru pian. Valentin Gheorghiu a mai dat la iveală 2 simfonii (din păcate şi spre pierderea publicului foarte rar cântate), o suită orchestrală, un cvartet de coarde, un trio cu pian, o sonată pentru violoncel şi pian, lieduri etc. Activitatea interpretativă - intensă, solicitantă, epuizantă chiar - i-a răpit din timpul şi energia care ar fi putut fi consacrate creaţiei. Valentin Gheorghiu, muzicianul polivalent, reprezintă spiritualitatea românească de peste o jumătate de secol cu cinste ireproşabilă şi la cote impresionante. Ca pianist şi - nu în ultimul rând - compozitor.

GEANINA MUNTEANU Geanina Munteanu s-a născut la Târgu-Jiu. După absolvirea Liceului pedagogic din Câmpulung Muscel îşi începe studiile muzicale cu familia de muzicieni Cecilia şi Dan Mizrahy. În 1995 este admisă la secţia canto a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, având privilegiul de a fi studenta Georgetei Stoleriu, datorită căreia descoperă comorile muzicii vechi şi ale celei vocal-simfonice. A colaborat cu mai multe filarmonici din ţară, a participat la festivaluri internaţionale din România şi Franţa. Deţine premii la concursuri româneşti (Jora, Perlea) şi din străinătate (Polonia - B. I. M.). Are un repertoriu în continuă extensie. Este membră a formaţiei de muzică veche Collegio Stravagante. În 2001, a obţinut o bursă la Academia europeană de muzică barocă de la Ambronay - Franţa, unde a studiat cu Christoph Rousset şi Monique Zanetti.

IONUŢ POPESCU Născut în 1984, tenorul Ionuţ Popescu a început să studieze muzica (vioară şi apoi canto) la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău. Din 2002 şi-a continuat studiile muzicale urmând cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar după absolvirea acestora (în 2006) a devenit membru al corului Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Din toamna anului 2009 şi-a început studiile de perfecţionare vocală, ca masterand la clasa prof. univ. dr. Ionel Voineag. Dragostea pentru muzica vocală - mai întâi corală - s-a născut încă din gimnaziu, accentuându-se în liceu, fapt ce l-a făcut să se dedice modulului de Dirijat Cor Academic, sub îndrumarea prof. Ioan Golcea. În acelaşi timp, a început să pătrundă tainele artei interpretării corale ca membru al mai multor coruri din Bucureşti, culminând cu Corul Naţional de Cameră Madrigal. A colaborat cu Opera Naţională din Bucureşti pentru realizarea spectacolelor Dido şi Aeneas de Henry Purcell şi Le Villi de Giacomo Puccini, cu Teatrul Bulandra pentru spectacolul Orfeu şi Euridice (regia Alexandru Darie), cu Teatrul Metropolis pentru realizarea spectacolului Hamlet (regia Laszlo Bocsardi) şi cu alte instituţii de profil. Cu o voce expresivă, de calitate, şi o pregătire teoretică consistentă, Ionuţ Popescu desfăşoară o activitate solistică, cu apariţii pe scenele bucureştene şi nu numai.