• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa şi media Stagiunea de marţi seara
Stagiunea de marţi seara

Filarmonica “George Enescu” deschide Stagiunea de marţi seara din anul 2012 cu un recital de vioară.

Marţi, 10 ianuarie 2012, ora 19
STAGIUNEA DE MARŢI SEARA
RECITAL DE VIOARĂ ŞTEFAN TARARA
La pian VERONA MAIER
Program:
Johann Sebastian Bach - Ciacona în re minor
George Enescu - Sonata nr. 2 pentru pian şi vioarã
Claude Debussy - Clar de lună
Maurice Ravel - Tzigane

Coproducãtor: Radio România Muzical

ŞTEFAN TARARA s-a nãscut în 1986 la Heidelberg într-o familie de muzicieni. Prima participare la un concurs de tineret a fost în 1994 iar în 1997 a câştigat Premiul I la concursul Etienne Vatelot la Paris. Este deţinãtorul a 23 de premii I la concusuri naţionale şi internaţionale, printre care „Henry Marteau” (2005), „Valsesia Musica” (2006), „Paganini” (2010), „Wieniawski” (2011), „R. Lipizer” (2011). La vârsta de 10 ani a interpretat Concertul nr. 2 de Henryk Wieniawski şi a cântat apoi acompaniat de orchestrele SWR Radio Orchestra, Muchner Rundfunkorchester, RTV Symphony Orchestra Ljubljana, Stuttgart Chamber Orchestra. În 2007 şi-a fãcut debutul în China la Beijing acompaniat de China National Symphony, fiind cel mai tânãr solist care a cântat cu acest ansamblu. A participat la numeroase festivaluri printre care cele desfãşurate la Salzburg, „Schleswig-Holstein”, Festivalul internaţional „The Next Generation II”, Festivalul de muzicã contemporanã „Music Festival Salzburg 2005”, Dilsberger Festival şi „Heidelberg Spring”. La invitaţia „European Youth Festival of the Arts”, a cântat la deschiderea EXPO 2000 Hanovra la Paris. În România a fost invitat sã cânte la a 70-a aniversare a Orchestrei Naţionale Radio. Pe lângã turnee de succes întreprinse în Germania, Polonia, Spania, Franţa, Portugalia, a debutat în Israel în 2009 alãturi de Israel Chamber Orchestra condusã de Roni Porat; în acelaşi turneu a evoluat într-un recital la Tel Aviv împreunã cu pianistul Shlomi Shem-Tov. În prezent, Stefan Tarara urmeazã cursuri de Master of Arts in Specialized Music Performance for Soloist la clasa lui Zakhar Bron la Universitatea din Zürich.
Dupã absolvirea, în 1984, a Universitãţii de Muzicã din Bucureşti, VERONA MAIER a devenit cadru didactic la catedra de muzicã de camerã. În 2006 a obţinut titlul de Doctor în muzicã al Universitãţii Naţionale de Muzicã din Bucureşti, cu teza !Alegerea spontanã a tempourilor pentru preludiile şi fugile din Clavecinul Bine Temperat de J. S. Bach". Debutul sãu concertistic, din 1970, a deschis drumul a numeroase concerte şi recitaluri care au avut loc pe scene din Italia, Elveţia, Franţa, Grecia, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Suedia, Anglia şi Cehia, precum şi al participãrii la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. Alãturi de Georgeta Stoleriu (sopranã, lãutã, percuţie), Anca Iarosevici (viola da gamba discant, alto, tenor) şi Robert Dumitrescu (viola da gamba tenor, fidel, lãutã, percuţie), face parte din formaþia de camerã Studioul de Muzicã Veche, evoluând la clavecin şi percuþie. A realizat înregistrãri şi a participat la numeroase emisiuni pentru radio şi televiziune. Este prezentã pe şapte CD-uri realizate în ţarã şi în strãinãtate. A fost solicitatã de mai mulţi regizori, pentru a asigura consultanţa de specialitate la muzica mai multor filme pentru marele sau micul ecran: Moara lui Cãlifar (Şerban Marinescu, 1986), O varã de neuitat (Lucian Pintilie, 1994), Craii de Curtea Veche (Mircea Veroiu, 1996), Scrisorile prietenului (Mircea Veroiu, 1997). În 2004 a fost distinsã de cãtre Preºedinþia României, cu medalia „Meritul cultural” - clasa I.