• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa şi media Conferințele Ateneului R...
Conferințele Ateneului Român

Filarmonica „George Enescu” anunţă, în cadrul stagiunii Conferinţele Ateneului Român, cel de al 6-lea dialog la care marţi, 18 septembrie a.c., ora 18,30 în Sala mare a Ateneului Român vor participa prof. Luc Montagnier, Laureat 2008 al Premiului NOBEL pentru medicină şi prof. Solomon Marcus, membru al Academiei Române.

Biletele se pun în vânzare în ziua conferinţei, marţi, 18 septembrie începând cu ora 12 la casa de bilete din incinta Ateneului Român, intrarea din str. Exharcu 5-7. Preţ unic – 10 lei.

Dr. Luc Montagnier s-a născut în anul 1932 la Chabris/ Tours/Franţa. A studiat ştiinţele naturale la Universitatea din Poitiers şi a obţinut în 1955 doctoratul în ştiinţe la Universitatea din Paris. În 1960 devine doctor în medicină la aceeași universitate. În 1974 este director de cercetare al Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) şi în 1985 profesor la Institutul Pasteur. În anii dinaintea debutul epidemiei de SIDA în lume, Luc Montagnier a făcut multe descoperiri semnificative în ceea ce privește natura viruşilor şi a contribuit la înțelegerea modului cum aceştia pot modifica informaţia genetică a organismelor gazdă aducându-şi astfel contribuţia la avansarea cercetării în domeniul cancerului. Studiul său despre interferon a deschis căi generoase pentru tratamente medicale pentru boli virale.
Marea sa reuşită, cea care l-a făcut cunoscut pretutindeni, în lumea oamenilor de ştiinţă, a fost depistarea în 1983 a virusului HIV, cauza a SIDA. Această descoperire a dus direct la dezvoltarea unui test pentru detectarea prezenței HIV în probe de sânge.
Premiului Nobel pentru medicină, în anul 2008 a marcat încununarea unei cariere strălucite de cercetare în virusologie la cel mai înalt nivel internaţional.

Prof. Solomon Marcus (n. 1925) este matematician român, membru al Secției de Matematică a Academiei Române și profesor emerit la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică. În domeniul analizei matematice, cercetarea sa principală vizează lingvistica și informatica. A publicat, de asemenea, numeroase studii interdisciplinare, ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, analiză teatrală, poezie, ştiinţele naturale şi sociale, arte vizuale. Solomon Marcus a publicat peste 50 de volume şi sute de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate, în ţară şi străinătate.