• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Brâncuși e al meu

  banner Cumintenia Pamantului

 • Regulamentul concursului pentru încredinţarea spre folosinţă a viorii Stradivarius Elder Voicu 1702

  stradivariusConcursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

  Citește mai mult...

 • Simfonic: Mozart-Brukner

  Joi, 14 şi vineri 15 noiembrie 2013, ora 19:00

  Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"
  Dirijor: CHRISTIAN BADEA
  Solist: GIULIANO CARMIGNOLA

  Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 4, în re major, pentru vioară şi orchestră, KV 218
  Anton Bruckner - Simfonia nr. 4, în mi bemol major, WAB 104

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook şi Twitter.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2013 - 2014

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa şi media Recital de muzică veche
Recital de muzică veche

Filarmonica „George Enescu” anunta un recital de muzica veche sustinut de ansamblul Flauto Dolce din Cluj Napoca in cadrul Stagiunii de marti seara.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 12 Martie 2013, 19:00 - 21:00, Sala mica
Ansamblul Flauto Dolce
ZOLTAN MAJO - flaute drepte, conducerea artistică
MARIA SZABO - flaute drepte
NOEMI MIKLOS - spinetă
MIHAELA MAXIM - soprană

Program:
Dario Castello
Sonata Terza (Sonate Concertate in Stil Moderno, Venezia, 1629)
Codex Caioni
Fantasia La Romana
Salve Regina
William Williams
Sonata In Imitation of Birds
Anonim (sec. XVIII)
Cântece hasidice din Maramureş (aranj. de Z. Majo)
Johann Sartorius
Două arii Anonim (Ms. de la Sf. Gheorghe, 1757)
Dansuri din Transilvania (aranj. de Z. Majo)
Anonim (dif. manuscrise sec. XVIII-XIX)
Două cântece româneşti
Dansuri din Moldova şi Valahia (aranj. de Z. Majo)
Felicia Donceanu
Un trifoi cu patru foi
Matthias Friederich
Happy Birthday

Biletele pentru concert se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Roman, Str. Esarcu nr. 5
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Sambata - Duminica 16:00 - 19:00 (doar atunci cand sunt programate concerte)
Telefon: 021.315.68.75

Biletele pot fi rezervate şi on line de pe site-ul www.fge.org.ro de pe pagina concertului ales.

Ansamblul Flauto Dolce a luat naştere la Cluj în anul 2000, la iniţiativa lui Zoltan Majo, fiind alcătuit din trei instrumentişti şi o soprană, toţi cu o bogată experienţă artistică. Numele ansamblului provine de la numele italian al familiei de instrumente flaut drept.
Repertoriul ansamblului Flauto Dolce este format din muzică veche şi tradiţională din Europa Occidentală. Ansamblul caută, în aceeaşi măsură, redescoperirea muzicii vechi, tradiţionale din spaţiul românesc, precum şi interpretarea unor compoziţii contemporane, unele prezentate chiar în primă audiţie absolută.
Ansamblul Flauto Dolce foloseşte drept resurse muzicale diferite culegeri şi manuscrise de epocă, integrând în stilul său influenţe orientale (turceşti, ebraice, ţigăneşti, armeneşti, etc.) sau de altă natură, dar inspirându-se în egală măsură din folclorul autentic şi din muzica veche de curte sau orăşenească.
Expresivitatea şi culoarea aparte, dulce şi veselă, a instrumentului flauto dolce sunt puse în valoare prin compoziţiile dedicate acestuia şi prin aranjamentele pline de imaginaţie. Soprana Mihaela Maxim contribuie din plin la transmiterea mesajului aparte pe care ansamblul Flauto Dolce îl propune publicului.
Formaţia a evoluat cu succes în concerte şi festivaluri din România (Cluj, Bucureşti, Braşov, Râşnov, Miercurea Ciuc, Sighişoara, Târgu Mureş, Oradea, Zalău, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Mediaş, Craiova, Brăila, Timişoara, Deva, Hunedoara, Odorhei, etc.), precum şi în Austria, Spania, Italia, Elveţia, Germania, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Ungaria. A colaborat cu ICR Bucureşti, susţinând concerte la diferite centre culturale româneşti din Europa.
Ansamblul Flauto Dolce a fost partenerul unui proiect comun între Italia, Slovenia şi România de promovare a muzicii baroce din cele trei ţări, integrat în programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. şi a participat deasemenea la proiectul UNESCO „Cultural Heritage – a Bridge towards a Shared Future”.

Directorul artistic Zoltan Majo este un neobosit promotor al muzicii vechi autohtone. A activat în mai multe formaţii de muzică veche (Musica Antiqua, Claudiopolis, Ans. Baroc Transylvania). A realizat, deasemenea, numeroase transcripţii şi aranjamente după diferite manuscrise şi culegeri de muzică autohtonă. Predă la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj. A susţinut concerte camerale în numeroase ţări din Europa.

Soprana Mihaela Maxim a absolvit secţia canto a Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj şi a urmat cursuri de măiestrie cu Lucia Stănescu (1992), Corneliu Murgu (1998 şi 1999) şi Mariana Nicolesco (1998, 2002 şi 2004). Este laureată la numeroase competiţii de interpretare naţionale şi internaţionale: „Magda Ianculescu” (Bucureşti, 1999), „Sabin Drăgoi” (Timişoara, 1999), „Ionel Perlea” (Slobozia, 2000), „Concursul de lieduri” (Braşov, 2003), „Hariclea Darclée” (Brăila, 2003 si în 2005: Marele Premiu). Studiile de muzica veche şi-a completat în anul 2008 în Norvegia (Trondheim) cu Jan van Elsacker şi în Austria (Krieglach) cu Mieke van der Sluis.